- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Top 5 cel mai bine plătite meserii din România. Nu ai nevoie de studii superioare pentru a câștiga peste 5.000 de lei pe lună

05 Aug, 22:21 • Bocioacă Bianca
Top 5 cel mai bine plătite meserii din România fără studii superioare. Poți câștiga și peste 1.000 de euro dacă ești priceput la ceea ce faci.
Top 5 cel mai bine plătite meserii din România. Nu ai nevoie de studii superioare pentru a câștiga peste 5.000 de lei pe lună

Iată care sunt cel mai bine plătite meserii din România, pentru care nu ai nevoie de studii superioare. Salariul depinde foarte mult de meseria aleasă, dar din fericire există foarte multe opțiuni. Prima din top 5 cel mai bine plătite meserii este cea de bucătar.

Meserii bine plătite, fără studii superioare

Bucătar

Bucătarii cu experiență nu duc lipsă de bani. Unii ajung să câștige lejer peste 5.000 de lei. Odată ce acumulezi și mai multă experiență, se poate ajunge la sume și mai mari. Această meserie poate fi, totodată, începutul pentru propria ta afacere.

Citește și: În ce domeniu să te angajezi pentru a câștiga 250 de dolari pe oră. Cele mai bine plătite meserii, unde nu ai nevoie de studii superioare

Agent de vânzări

Meseria de agent de vânzări este și ea foarte profitabilă și nu necesită studii superioare, ci mai degrabă experiență. Salariul încasat poate fi destul de consistent. Agenții de vânzări primesc comision pentru fiecare produs sau serviciu vândut, iar astfel, dacă performanțele angajatului sunt unele bune, câștigurile pot fi semnificative.

Hairstylist

Meseria de hairstylist este una dintre cele mai bine plătite din România, fără studii superioare. Veniturile pot varia în funcție de munca depusă. Te poți angaja într-un salon sau poți începe singur un business. Odată creat un portofoliu de clienți, veniturile cresc considerabil.

Make-up artist

Meseria de make-up artist poate fi destul de bănoasă și de asemenea, nu e nevoie de studii suplimentare, ci doar de cursuri.

Citește și: Carrefour a închis aproape 100 de magazine. Peste 900 de persoane au rămas fără locuri de muncă, în Polonia

Mecanic auto

Meseria de mecanic auto este una dintre cele 5 cel mai bine plătite meserii din România și se poate învăța în timp. Majoritatea angajatorilor oferă traininguri și, mai mult persoană la început de drum este ajutată destul de mult, scrie money.ro.