Google a publicat pe parcursul zilei de astăzi un raport care arată care sunt cele mai căutate subiecte de către români în perioada martie 2022 – martie 2023, relatează economedia.ro. Schimbările climatice, energia solară, reciclarea, mașinile sau bicicletele electrice sunt câteva dintre subiectele de interes pentru oameni.
Pentru a marca Ziua Pământului, eveniment care se celebrează în fiecare an pe data de 22 aprilie, Google a publicat un raport care arată topul căutărilor efectuate de români în martie 2022 – martie 2023. Oamenii s-au interesat frecvent în perioada menționată despre schimbările climatice / încălzirea globală.
Cele mai căutate întrebări au fost: “Ce înseamnă schimbare climatică?”, “Cum să combaţi încălzirea globală?”, “De ce avem nevoie de educaţie privind schimbările climatice?”, “Ce efecte are încălzirea globală asupra mediului?”, “Cum prevenim poluarea?”. De asemenea, românii au încercat să afle mai multe informații despre energia solară, iar acesta este unul dintre cele mai populare subiecte din categoria de mediu și ecologie. În plus, bicicletele sau mașinile electrice, poluarea sau reciclarea, energia nucleară sau eoliană înregistrează cele mai mari căutări în Google.
Cea mai mare creștere de interes a fost identificată la nivelul schimbărilor climatice, gazele de șist, seceta și fracturarea hidraulică. La fel de bine, rezultatele căutărilor din Google Maps arată că românii au încercat să descopere cât mai multe locuri prietenoase cu mediul, în aer liber. Astfel, oamenii au căutat cu aproape 60% mai mult stații de încărcare a mașinilor electrice, magazine cu mâncare organică și cele de haine second-hand, iar la fel de bine, zone de drumeții și picnic.
Subiectele din categoria de mediu cu cele mai multe căutări pe Google, în România (martie 2022 – martie 2023), s-au referit la: Energie solară, Climă, Veganism, Reciclare, Bicicletă electrică, Maşină electrică, Poluare, Schimbări climatice, Energie nucleară şi Energie eoliană. Pe lângă publicarea raportului, din dorința de a marca Ziua Pământului, reprezentanții companiei precizează că orice persoană poate aduce contribuții platformei Google Maps, prin adăugarea de atribute unui loc sau prin redactarea unei recenzii. Astfel, românii interesați pot afla dacă magazinele din apropierea lor reciclează plastic sau dacă colectează baterii uzate.
Te-ar putea interesa și: 10.000 de sisteme fotovoltaice vor fi instalate în fiecare lună. Ministrul Mediului promite românilor că programul derulat de AFM va fi un succes în 2023