- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Topul celor mai mari angajatori de la stat. Patru din cele zece companii au recrutat anul trecut

28 Aug, 19:00 • Preda Silvia
Patru din zece companii aflate în topul celor mai mari angajatori de la stat au înregistrat creşteri ale numărului de salariaţi, iar şase dintre ele au avut scăderi în 2023 faţă de 2022.
Topul celor mai mari angajatori de la stat. Patru din cele zece companii au recrutat anul trecut

Top zece cei mai mari angajatori de stat în România este condus de CFR SA, Poşta Română şi Romsilva, care au avut mai mult de 60.000 de salariaţi cumulat anul trecut, arată datele centralizate de Bridge-to-Information, o platformă de analiză a datelor, scrie Ziarul Financiar.

CFR SA, pe prima poziţie în clasament, a ajuns la peste 24.600 de angajaţi anul trecut, în creştere cu mai puţin de 1% în 2023 faţă de 2022.

Pe poziţia a doua este Poşta Română, care a avut peste 21.200 de angajaţi anul trecut, în scădere cu 5% de la an la an.

Pe locul 3 în topul angajatorilor de la stat este Romsilva. Are 14.200 de angajaţi, în scădere uşoară de la an la an.

Citește și: Peste un sfert din salariaţii români cu normă întreagă vor câștiga mai mulți bani, de la 1 ianuarie 2025. Care e motivul

Topul celor mai mari angajatori de la stat

Topul celor mai mari angajatori de la stat
Topul celor mai mari angajatori de la stat

În total, patru din cele zece companii din clasament au înregistrat creşteri ale numărului de salariaţi, iar şase dintre ele au avut scăderi în 2023 faţă de 2022.

Cea mai mare creştere a avut-o Termoenergetica, de peste 8%, urmată de Hidroelectrica, cu 2,2%, şi de Romgaz, cu 1,1%, arată sursa citată.

Peste un sfert din salariaţii români cu normă întreagă vor câștiga mai mulți bani, de la 1 ianuarie 2025

O analiză a Blocului Naţional Sindical (BNS) arată că între 25% şi 33% dintre salariaţii din România cu normă întreagă vor avea venituri mai mari, de la 1 ianuarie 2025.

Majorarea va avea loc după implementarea directivei privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană.

Vezi și: S-a aflat data la care pensionarii vor primi pensiile recalculate. Anunțul zilei făcut de șeful Casei Naționale de Pensii