- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Topul oraşelor din ţară preferate de români. Unde ar alege să se mute, pe ce loc este Capitala

26 Sep, 21:40 • Cornel Ghimeșan
Bucureștiul, capitala și cel mai mare oraș din România, nu se află printre preferințele românilor când vine vorba de topul oraşelor din ţară atractive pentru locuire, conform Indexului de Atractivitate Urbană realizat de Institutul pentru Orașe Vizionare (IOV).
Topul oraşelor din ţară preferate de români. Unde ar alege să se mute, pe ce loc este Capitala

Cum arată topul oraşelor din ţară preferate de români. Braşov, Cluj-Napoca şi Oradea sunt oraşele preferate de români dacă ar alege să se mute.

„Acest rezultat este în acord cu concluziile Indexului de Performanţă Urbană, bazat pe date obiective, lansat de noi în luna iunie, care a evidenţiat că divertismentul are cea mai mare importanţă relativă în performanţa unui oraş. În noul Index de Atractivitate Urbană, bazat pe percepţiile publicului, s-a confirmat aceeaşi tendinţă: opţiunile de petrecere a timpului liber au cea mai mare importanţă relativă în percepţia atractivităţii unui oraş.

Citeşte şi: Decizia care transformă regulile jocului! Mașina se mută obligatoriu de pe locul de parcare plătit

De asemenea, analiza a arătat o corelaţie semnificativă între componenta de ‘Vibraţie/Divertisment’ din Indexul de Performanţă şi componentele atractivităţii, cum ar fi intenţia de mutare şi calitatea vieţii, subliniind astfel legătura strânsă dintre percepţia publicului şi datele obiective despre oraşe” a declarat Florian Filat, director executiv al Institutului pentru Oraşe Vizionare şi coordonator al Indexului de Atractivitate Urbană şi al Indexului de Performanţă Urbană, într-un comunicat transmis Agerpres.

Oraşele preferate de români

Potrivit studiului, Brașov este considerat cel mai atractiv oraș din România, obținând cele mai bune scoruri atât la atractivitate, cât și la performanță urbană, urmat de Cluj-Napoca pe locul doi şi de Oradea pe locul trei, poziţiile următoare fiind ocupate de Sibiu și Timișoara. Topul celor mai atractive zece orașe din România continuă cu Constanța, București, Iași, Alba Iulia și Piatra Neamț.

Citeşte şi: Explozie imobiliară! Prețurile locuințelor își continuă ascensiunea. „Suntem într-o bulă imobiliară mai mare decât în 2008″

Studiul a luat în considerare 11 factori care influențează atractivitatea unui oraș pentru pentru mutare/locuire. În acest context, oportunitățile de petrecere a timpului liber au avut cea mai mare influență, depășind chiar și factori tradiţionali precum locurile de muncă bine plătite sau infrastructura de bază.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult