Vești noi pentru români! Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că luni vor fi probleme în procesul de verificare a rovinietei.
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că luni procesul de verificare a rovinietei în punctele de trecere a frontierei și în punctele de control poate fi îngreunat pentru două ore. Conform CNAIR, situația este determinată de efectuarea unor activități de mentenanță la aplicația de tarifare.
„CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri și autostrăzi că luni, 20.03.2023, în intervalul orar 12.00 – 14.00, ca urmare a unor activități programate de mentenanță a aplicației interne e-Tarifare2, procesul de verificare a rovinietei în cadrul punctelor de trecere a frontierei și a punctelor de control ACI poate fi îngreunat pentru scurte perioade de timp”, a transmis compania.
„În înțelesul Ordonanței nr. 15 din 24 ianuarie 2002 și conform Normelor metodologice din 28 aprilie 2015:
TARIFUL DE UTILIZARE a rețelei de drumuri naționale din România (ROVINIETA) – înseamnă o anumită sumă a cărei plată conferă unui vehicul dreptul de a folosi, pe parcursul unei perioade date, rețeaua de drumuri naționale; Acesta se achită în funcție de tipul vehiculului și se aplică în mod nediscriminatoriu utilizatorilor români și străini pentru toate vehiculele înmatriculate temporar sau definitiv care utilizează rețeaua de drumuri naționale din România pe parcursul unei perioade date.
TARIFUL DE UTILIZARE este structurat în funcție de durata de utilizare a rețelei astfel: 1 zi (cu excepția autovehiculelor și a vehiculelor de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone), 7 zile, 30 de zile, 90 de zile, 12 luni. Durata de utilizare cuprinde durata de parcurs, precum și durata de staționare.
TARIFUL DE TRECERE – înseamnă o anumită sumă care se plătește pentru un vehicul în funcție de tipul acestuia și de distanța parcursă pe un sector de drum, pod, tunel sau trecătoare de munte care face parte din rețeaua de drumuri naționale. Acesta se achită în funcție de tipul vehiculului și se aplică în mod nediscriminatoriu utilizatorilor români și străini pentru toate vehiculele înmatriculate temporar sau definitiv care utilizează o anumită distanță pe un sector de drum, pod, tunel sau trecătoare de munte care fac parte din rețeaua națională de drumuri. Se numește PEAJ înregistrarea în format electronic a tarifului de trecere”, anunță artri.