Șoferilor din România le va fi mult mai simplu să reducă consumul mașinii după ce află următoarea informație: cantitatea de combustibil pe care o bagi în rezervorul mașinii nu este deloc întâmplătoare pentru a obține beneficii maxime în timpul conducerii, informează ziare.com. În contextul în care prețurile carburanților sunt încă la un nivel ridicat, este important să urmărim beneficiul financiar.
Nu doar modul în care șoferii conduc influențează consumul mașinii. Se pare că oamenii trebuie să fie atenți și la rezervorul de combustibil. Mai exact, șoferii trebuie să știe atenți atunci când alimentează rezervorul mașinii, pentru a nu ajunge în două extreme: fie să conducă cu ledul de atenționare mereu aprins, fie să aibă rezervorul plin la maxim tot timpul.
Vezi și: Cod silvic 2023. Se schimbă legea, maşina care fură lemne va fi confiscată automat
Rezervorul ar trebui să fie aproximativ pe jumătate plin cât mai des posibil. De aceea, este bine ca el să fie umplut de către șoferi atunci când indicatorul este la aproximativ un sfert sau la 20-25% din capacitatea totală.
Ar fi bine ca șoferii să nu circule cu becul aprins mereu. Aceștia trebuie să evite oxidarea și ruginirea rezervorului. În același timp, cu o cantitate suficientă în rezervor, pompa de combustibil, motorul și circuitul în sine sunt protejate de cantitatea proporțional mare de poluanți care s-ar putea acumula în cantitatea mică de combustibil prezentă în rezervor.
Dacă un șofer circulă deseori cu rezervorul plin, atunci dublul greutății combustibilului transportat se reflectă în consumul mașinii. De asemenea, pentru a reduce consumul mașinii, șoferilor le este recomadat să scoată din habitaclu și din portbagaj orice obiect greu. Din punct de vedere al economiei, un rezervor pe jumătate plin este ideal pentru șoferii care vor să se deplaseze în oraș.
Citește și despre: Suma exorbitantă pe care trebuie să o plătești dacă îți lași mașina parcată 6 zile la Otopeni. Afaceristul Ștefan Mandachi: „Nici pe Champ Elysee nu costă atât”