- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Toți tinerii ar trebui să facă asta, înainte să iasă la pensie! Cum să îți multiplici veniturile

04 Aug, 17:56 • Bugiu ⁠Ana Maria
Tinerii care doresc să aibă parte de o bătrânețe cu mai puține griji, pot începe să economisească. Cum să îți multiplici veniturile.
Toți tinerii ar trebui să facă asta, înainte să iasă la pensie! Cum să îți multiplici veniturile

Visul unei bătrâneți fără griji ne cuprinde pe mulți dintre noi, iar pensiile sunt printre primele subiecte la care te gândești când îți faci planul pentru a doua jumătate a vieții. Tinerii ar putea avea un avantaj pentru a economisi, profitând de efectul dobânzii compuse, transmite capital.ro.

Te-ar putea interesa și: Categoria de pensionari care ar putea renunța la pensie. Câți bani ar putea încasa, fără să ridice pensia

foto: pensie

Ce ar trebui să facă tinerii, înainte să iasă la pensie

Teama de sărăcie la bătrânețe îi îngrijorează pe mulți tineri. Pentru a te asigura că vei avea o pensie confortabilă, nu este suficient să ai bani acum, ci este nevoie să economisești pentru a-ți face perioada bătrâneții măcar confortabilă, dacă nu ușoară.

Dacă începi să economisești la 30 de ani, ai mai multe șanse să ai o pensie confortabilă datorită efectului dobânzii compuse, descris de Albert Einstein ca „a opta minune a lumii”.

Important este să nu retragi din economiile pe care le-ai făcut, ci să pui constant bani, astfel, capitalul va crește de la o lună la alta.

De exemplu, dacă ai investi 10.000 de euro într-un cont de depozit pe termen fix cu o dobândă anuală de 4%, după zece ani ai acumula aproximativ 14.802 euro, datorită efectului dobânzii compuse, potrivit sursei citate.

Dacă acești bani rămân investiți timp de 20 de ani, soldul contului ar ajunge la 21.911 euro. Mai mult, dacă începi să economisești 10.000 de euro la vârsta de 30 de ani și nu faci retrageri timp de 37 de ani, până când vei avea 67 de ani, suma acumulată ar fi în jur de 42.681 de euro.

Desigur, tu poți începe cu orice sumă este confortabilă pentru tine. Atât timp cât „nu vei intra” în acei bani, capitalul va crește constant, indiferent ce sumă te hotărăști să depui lunar.

Este un drum anevoios pentru mulți tineri din România, date fiind salariile care nu ajung pentru un trai decent, mai ales în zonele urbane. Prețurile au explodat în ultimii ani, ceea ce face tot mai dificil ca un tânăr să poată economisi pentru confortul pe care îl poate avea la bătrânețe.

Te-ar putea interesa și: Formula pentru recalculare. Ce pensie vei avea, după ce ai lucrat ani de zile cu carte de muncă