Marcel Ciolacu, noul premier al României, prezintă în discursul său că dezvoltarea țării va fi făcută prin patriotism economic, prețurile vor scădea, iar salariile și pensiile vor crește, a informat observatornews.ro. Acesta este noul concept al premierului, prin care insistă ca românii să nu mai fie sclavii moderni ai Europei.
Stoparea creşterii preţurilor, refacerea puterii de cumpărare. Patriotism economic. Câştigul salarial va ajunge la 1.000 de euro. Pensiile vor creşte”, promite Marcel Ciolacu, premier desemnat. Executivul Ciolacu şi-a înşirat promisiunile într-un document cu 233 de pagini.
De asemenea, Marcel Ciolacu vine cu noi promisiuni.
„Angajaţii vor câştiga nu mai puţin de 500 de euro lunar, de la 360 de euro în prezent. Iar salariul mediu net va creşte la 1.000 de euro. În plus, românii vor rămâne cu mai mulți bani din salariu după plata impozitelor. Asta pentru că taxarea pe muncă va scădea, iar introducerea de noi dări la stat este exclusă de noul Guvern”, transmite reporterul sursei citate.
„Nu se pune problema introducerii unor noi taxe şi impozite, ca să eliminăm aceste întrebări”, a declarat Marcel Boloş, ministrul propus al Finanţelor.
Budăi a fost întrebat dacă exsită fonduri pentru toate promisiunile pe care le-a făcut cu privire la toate majorările.
„Chiar dacă nu sunt, trebuie”, a răspuns Marius Budăi.
Analiștii fiscali sunt de părere că prețurile vor crește în continuare, dacă protestele continuă.
„Bani din buget nu sunt. Să ne împrumutam – o facem. Veniturile fiscale nu au fost colectate la nivelul previzionat. Costurile vor creşte în continuare, dacă mişcările greviste se vor manifesta. În cel mai bun caz, declaraţii politicianiste, populiste, făcute în an preelectoral”, a spus Dan Schwartz, analist fiscal.
Mai mult, Ciolacu promite că va încetini scumpirile și să reducă inflația. Anunţă un program cu bani de la stat pentru instalarea panourilor fotovoltaice pe blocuri şi introduce conceptul de „patriotism economic”. Ar trebui să vedem mai multe mărfuri româneşti în rafturi şi să reducem importurile.
„Patriotismul economic, în momentul de faţă, sună uşor caragialesc. Discursul este: Noi nu ne vindem ţara, noi nu facem parte din economia europeană”, adaugă Dan Schwartz, analist fiscal.
Alte articole: Marius Budăi, decizii despre pensii și salarii „Creștem vârsta de pensioare pentru toate categoriile”