- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Traficul din București, în blocaj total! Grindeanu arată cu degetul spre Primăria Capitalei pentru haosul cauzat de lucrările la metrou!

10 Sep, 09:02 • Bugiu ⁠Ana Maria
Sorin Grindeanu a vorbit despre progresul lucrărilor la linia de metrou M6, care îngreunează traficul din București. El a anunțat că lucrările pe al doilea tronson vor începe în curând, iar termenul de finalizare este prevăzut pentru 2027-2028.
Traficul din București, în blocaj total! Grindeanu arată cu degetul spre Primăria Capitalei pentru haosul cauzat de lucrările la metrou!

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a vorbit despre proiectul liniei de metrou M6, anunțat de acum câțiva ani, potrivit Antena 3 CNN.

Sorin Grindeanu a declarat că este dificil să se pună în locul lui Nicușor Dan, dar a vorbit despre proiectul liniei de metrou M6, anunțat de câțiva ani.

El a subliniat că Ministerul Transporturilor a încercat să sincronizeze lucrările de la metrou cu cele gestionate de Primăria Capitalei, dând exemplul lucrărilor de schimbare a liniilor de tramvai din zona 1 Mai.

Te-ar mai putea interesa și: Lecția de bun simț primită în metrou. Dialogul devenit viral dintre o bucureșteancă și un tânăr care stătea întins pe trei locuri

foto: metrou București

Traficul din București, în blocaj total! Grindeanu arată cu degetul spre Primăria Capitalei pentru haosul cauzat de lucrările la metrou!

Grindeanu a accentuat importanța coordonării eficiente a lucrărilor, pentru a evita desfășurarea lor în etape separate, care ar prelungi disconfortul pentru cetățeni. De asemenea, a sugerat că Nicușor Dan ar trebui să se asigure că proiectele sunt finalizate conform graficului și nu într-un mod haotic.

„Mi-e greu să mă pun în locul lui Nicușor Dan, chiar nu știu amănunte, pot să vă spun în schimb de M6. E un proiect anunțat de câțiva ani.

Eu zic că atât cât a ținut de noi am încercat să corelăm aceste lucrări cu unele care țin de primărie.

În zona 1 mai sunt lucrări de schimbare de linii de tramvai. Atunci, dacă tot se întâmplă ceva, atunci să se întâmple în același timp, nu să se termine lucrările de metrou și peste o lună să înceapă celelalte.

Eu cred că singurul lucru la care trebuie să răspundă (n.r. Nicușor Dan) e cel legat de viteza cu care se întâmplă aceste lucrări, să se țină de grafic și dacă și le-a corelat foarte bine sau e un mod haotic de a da drumul la lucrări.

Mi-aș dori să fie foarte bine corelate aceste lucrări”, a declarat Sorin Grindeanu, în direct la Antena 3 CNN.

Sorin Grindeanu a declarat că lucrările la linia de metrou M6 sunt împărțite în două tronsoane: Piața 1 Mai – mall Băneasa și mall Băneasa – Aeroport. Pe primul tronson, lucrările au început bine, atingând un progres de 15-16%.

„Vorbim de două tronsoane, unul de la Piaţa 1 Mai până la mall Băneasa şi al doilea tronson de la mal Băneasa la aeroport. S-a început bine pe prima secţiune. Sunt şase spaţii pe prima secţiune, şase pe a doua. S-a ajuns undeva la 15-16%, în urmă cu câteva săptămâni au început lucrările. Sunt monitorizaţi foarte bine, finanţare există”, a mai afirmat Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu a anunțat că lucrările pe al doilea tronson al liniei de metrou M6 vor începe în săptămânile următoare, după obținerea autorizației de construire.

„Se va intra pe fază de execuţie săptămânile viitoare şi pe al doilea tronson, pentru că s-a obţinut autorizaţia de construire”, a adăugat Grindeanu.

În ceea ce priveşte termenele pentru noua magistrală, ministrul a precizat: „finalul 2027 pe un tronson, 2028 pe celălalt tronson de la Băneasa la Otopeni”.

Te-ar mai putea interesa și: Se anunță program special de circulație a metroului în București! Cum vor decurge schimbările de Sf. Maria