Vești bune pentru românii pasionați de senzații tari. Transalpina, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri montane din România, se redeschide pentru circulaţie începând cu data de 1 iunie 2024, conform anunţului făcut de directorul CNAIR, Cristian Pistol. Și citat de News.ro.
„Se redeschide circulaţia pe Transalpina de pe data de 1 iunie 2024! În urma verificării stării drumului de către o comisie formată din reprezentanţii CNAIR (inclusiv de la DRDP Craiova şi SDN Târgu Jiu), a fost luată decizia redeschiderii circulaţiei rutiere pe Transalpina începând cu data de 1.06. 2024”, a scris directorul CNAIR, Cristian Pistol.
Transalpina atrage anual numeroşi turişti datorită peisajelor sale impresionante şi a traseului sinuos care traversează Munţii Parâng. Redeschiderea a fost decisă în urma unei inspecţii detaliate realizate de o comisie din care au făcut parte reprezentanţi ai CNAIR, inclusiv de la DRDP Craiova şi SDN Târgu Jiu. Aceştia au verificat starea drumului şi au constatat că sunt îndeplinite condiţiile pentru reluarea traficului rutier.
Te-ar putea interesa și: Când va fi redeschisă Transalpina? Autoritățile explică ce decizii se vor lua pentru vara 2024
Într-un mesaj pe Facebook, șeful CNAIR a subliniat că Transalpina, sectorul de drum montan dintre Rânca şi Curpăt, va fi accesibil doar pe timpul zilei, între orele 08:00 şi 18:00. În afara acestui interval orar, accesul va fi interzis din motive obiective legate de specificul zonei montane aflate la mare altitudine.
În plus, pentru a asigura siguranța celor care călătoresc pe Transalpina, s-a impus o limită de viteză de maximum 30 km/oră pe acest sector de drum. În plus, accesul vehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone este interzis, ceea ce contribuie la menţinerea drumului în condiţii optime şi la prevenirea eventualelor accidente.
„În afara acestui interval orar accesul este interzis din cauze obiective care ţin de specificul acestei zone montane aflate la mare altitudine. De asemenea limita de viteză pe acest sector de drum este de maximum 30 km/oră iar accesul autoturismelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone este interzis”, a mai adăugat șeful CNAIR.
Respectarea acestor restricţii este esenţială pentru a evita evenimentele periculoase şi pentru a asigura o deplasare în condiţii de siguranţă. Autorităţile subliniază importanţa respectării regulilor de circulaţie, mai ales în contextul unui drum montan cu dificultăţi specifice. Transalpina este recunoscută nu doar pentru peisajele sale spectaculoase, ci şi pentru provocările pe care le prezintă pentru şoferi, motiv pentru care respectarea limitelor de viteză şi a celorlalte restricţii impuse este crucială.
pasionaţi de condus. Redeschiderea Transalpinei este aşteptată cu nerăbdare de către turişti, fiind o oportunitate de a redescoperi frumuseţea peisajelor montane şi de a se bucura de o călătorie de neuitat pe unul dintre cele mai înalte drumuri din Europa.