- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Treaba merge ca pe roate la Dacia! Uzina produce o mașină la fiecare 55 de secunde! Zilnic sunt gata 1.392 de vehicule

30 Jun, 10:09 • Constantin Cristina
Uzina Dacia Mioveni are gata o mașină la fiecare 55 de secunde. Peste 10.000 de angajați în uniformă gri lucrează cot la cot cu roboții și produc 172 de vehicule simultan.
Treaba merge ca pe roate la Dacia! Uzina produce o mașină la fiecare 55 de secunde! Zilnic sunt gata 1.392 de vehicule

Dacia Mioveni se dezvoltă din ce în ce mai mult! O mașină la 55 de secunde ia naștere în uzină, a informat zf.ro.

Citește și: Anunț oficial de la Dacia Mioveni. Uzina nu mai oprește producția din cauza crizei de componente. Mihai Bordeanu: „Criza nu s-a terminat”

Treaba merge ca pe roate la Dacia! Uzina produce o mașină la fiecare 55 de secunde! Zilnic sunt gata 1.392 de mașini

Angajații în număr de 10.000 sudează, montează, îmbină, testează, până când vehiculul este finalizat complet. Vehiculele de la Mioveni care sunt cele mai îndrăgite sunt Duster, Jogger, Logan, Sandero.

Pe zi, în uzină sunt produse 1.392 de mașini, iar angajații care lucrează împreună cu roboții realizează în același timp 172 de vehicule simultan.

După presaj şi sudură, când caroseria este completă, ea ajunge în departamentul montaj, acolo unde, în „postul de mariaj”, cum este denumit în jargonul angajaților Dacia, se întâlnește cu baza automobilului ca într-un uriaș joc Lego şi creează practic versiunea finală a mașinilor cu care ne întâlnim pe stradă.

„Aici se lucrează pe un conveior cu o lungime de 1.200 de metri, simultan pentru 172 de vehicule, de la primul post de lucru până la finalul procesului de asamblare. Media de asamblare este de un vehicul la trei ore. Zilnic, producem 1.392 de vehicule, iar produsul nostru emblematic este Duster. Capacitatea maximă este de 1.414 maşini pe zi”, povestește Adrian Anca, responsabilul departamentului montaj.

Dacia
Dacia

Dacia oprește temporar activitatea de la uzina din Mioveni, pentru o singură zi, pe data de 30 iunie. Decizia a fost luată la scurt timp după ce aproximativ 900 de jurnaliști și dealeri din toată Europa au vizitat fabrica și sediul din București. La acel moment, compania anunța că va desfășura activități în mai multe domenii, în mod excepțional în următoarele: mentenanță, proiecte, pregătire și livrare vehicule către clienți.

Activitatea este oprită temporar din cauza crizei de componente. La fel de bine, inclusiv Uzina Mecanică și Șasiuri își va opri activitatea. Cu toate acestea, se va lucra în departamentul Motoare, pe proiectul HR 12 (motorul hibrid de pe Jogger), Turnătorie (pentru asigurarea demarajului proiectelor și pentru clienții externi) și Uzinaj Aluminiu. Totodată, se va lucra pentru proiecte și lucrări de mentenanță.

Alte articole: Anunț oficial. Dacia își întrerupe temporar activitatea de la uzina din Mioveni