Trei tipuri de beneficii extrasalariale pentru românii cu salarii mici. Pentru a menţine pachetele salariale la un nivel competitiv, angajatorii se află într-o continuă explorare a mixului de soluţii care, ţinând cont de industrie, profilul angajaţilor şi resursele disponibile, poate atinge obiectivele propuse.
1. Tichete de masa
Tichetele de masă contribuie semnificativ la bugetul lunar al angajaților, ajutându-i să economisească bani pe care i-ar cheltui în mod normal pe alimente. Angajații pot folosi tichetele de masă la diverse supermarketuri, magazine alimentare, restaurante și cafenele. Aceasta le oferă libertatea de a alege unde și ce să mănânce.
În 2024, angajatorii pot oferi tichete de masă de până la 40 de lei pe zi, nefiind însă obligați să facă acest lucru.
2. Bonusuri de performanță
Bonusurile de performanta sunt stimulente financiare acordate angajatilor pe baza realizarii anumitor obiective sau depasirii unor standarde de performanta.
Poate fi vorba despre bonusuri individuale sau de echipa. De asemenea, anagajatorii isi pot recomensa angajatii eficienti prin acordarea unui bonus anual mai substantial, pe baza evaluarii anuale a performantei angajatilor. Poate fi, de asemenea, vorba despre un profit-sharing. Acesta din urma presupune distribuirea unei parti din profitul anual al companiei catre angajati, in functie de performanta generala a companiei si a individului.
3. Transport gratuit sau decontarea cheltuielilor de transport
Avand un salariu mic, suportarea costurilor de deplasare de acasa la job si inapoi poate reprezenta un efort financiar greu de dus pentru multi salariati.
In acest sens, de folos ar fi ca angajatii care isi achizitioneaza abonamente sau bilete de transport sa primeasca ulterior o decontare integrala de la companie.
De asemenea, angajatii care folosesc vehicule personale pot primi rambursarea cheltuielilor cu combustibilul pe baza numarului de kilometri parcursi, scrie manager.ro.