Mierea cu foiță de aur, surpriza acestui an! Apicultorii din România pun la dispoziția consumatorilor o gamă variată de produse, când vine vorba de mierea românească. Printre acestea se numără poliflora, miere de tei, salcâm, rapiță, dar și combinații inedite, cum ar fi mierea cu nucă, mierea cu citrice, mierea de cacao sau chiar mierea cu foiță de aur, conform Agro TV.
Prin urmare, un apicultor realist știe cât este de necesar să se remarce. Acest lucru le-a reușit și soților Iorga din județul Brăila, care au peste 10 ani de experiență în îngrijirea albinelor. Cei doi au reușit nu doar să gestioneze cu succes peste 600 de familii de albine, ci și să dezvolte o gamă diversificată de sortimente de miere, inclusiv variantele cu nucă sau citrice. Surpriza din sortimele lor rămâne, totuși, mierea cu foiță de aur!
„Ne străduim să producem miere pentru toate buzunarele, dar suntem mândri și de gama noastră de lux, în special de mierea cu foiță de aur. Prețul la mierea cu foiță de aur variază în funcție de gramaj, începând de la 150 de lei. Suntem fericiți să avem clienți dedicati și pentru acest produs exclusivist. Clienții ne găsesc online șipe la diverse târguri”, a declarat doamna Iorga.
Ai mai putea fi interesat și de: Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența neloială
Preţul la miere a scăzut dramatic, aproape la jumătate, pe fondul importurilor din Ucraina, după cum atrage atenţia Asociaţia Apicultorilor Profesionişti. Apicultorii primesc, pe de altă parte, un sprijin de 5 euro pentru fiecare familie de albine pentru a compensa pierderile, total insuficient, însă, relatează puterea.ro.
Deoarece prețul la miere este din ce în ce mai mic, și pierderile au început să se resimtă puternic. Direcţia pentru Agricultură Judeţeană (DAJ) Buzău a anunţat o schemă de sprijin financiar pentru compensarea parţială a pierderilor suferite în anul 2023 în sectorul apicol, din cauza crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Vezi mai multe știri: Proiect unic în Europa, realizat de elevii și profesorii români. Comoara culturală a țării noastre se află la doar 2 ore de București