- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Trenurile Soarelui, o provocare pentru CFR! Peste 21.000 de români ar putea ajunge zilnic pe litoral

05 Jul, 22:05 • Adrian Popovici
CFR sporește numărul de trenuri și vagoane către litoral. Trenurle Soarelui pot duce acum peste 21.000 de români pe litoral.
Trenurile Soarelui, o provocare pentru CFR! Peste 21.000 de români ar putea ajunge zilnic pe litoral

Numărul turiștilor care profită de vacanță și aleg să călătorească cu trenul este în continuă creștere, conform conducerii CFR Călători. Pentru a răspunde acestei cereri tot mai mari, începând cu data de 5 iulie 2024, CFR a decis să suplimenteze capacitatea de transport cu încă 3000 de locuri pe zi. Astfel, vor fi disponibile aproximativ 21.000 de locuri zilnic pentru pasagerii care doresc să călătorească din toate regiunile țării către litoralul Mării Negre, notează Economedia.

La începutul sezonului estival, pe 14 și 15 iunie 2024, trenurile cu regim de rezervare care asigură legătura între principalele orașe și litoralul românesc ofereau în jur de 14.000 de locuri zilnic. Ulterior, capacitatea de transport a crescut la peste 18.000 de locuri pe zi. Această ajustare semnificativă reflectă angajamentul CFR Călători de a răspunde eficient cerințelor de transport ale publicului călător și de a facilita accesul la destinațiile de vacanță populare.

„Dacă la începutul sezonului estival – 14/15 iunie 2024, la trenurile cu regim de rezervare ce asigură legătura dinspre principalele orașe cu litoralul românesc, erau puse la vânzare aproximativ 14.000 locuri zilnic, ulterior acestei date, capacitatea de transport a crescut la peste 18.000 de locuri zilnic”, transmite CFR.

CFR introduce Trenurile Soarelui pentru românii care merg la mare
CFR introduce Trenurile Soarelui pentru românii care merg la mare

Te-ar utea interesa și: Ce părere a avut un influencer britanic despre CFR! Declarații neașteptate după o călătorie cu trenul în România

Cum se adaptează CFR numărului mare de călători din sezonul estival?

În plus, pentru a răspunde cerințelor specifice ale pasagerilor pe ruta Constanța – Mangalia și retur, în perioada 10-16 iulie 2024, CFR anunță că va circula suplimentar o pereche de trenuri Regio. Trenul R 13881 va pleca din Constanța la ora 21.58 și va ajunge în Mangalia la ora 23.28, cu opriri în toate stațiile de pe această rută. Returul, trenul R 13882, va pleca din Mangalia la ora 03.20 și va ajunge în Constanța la ora 04.41, cu opriri similare.

Pentru a asigura o predictibilitate a cererii de transport și pentru a adapta cât mai bine capacitatea de transport la numărul de locuri solicitat, CFR Călători recomandă pasagerilor să își planifice din timp călătoriile și să își cumpere biletele de călătorie cu anticipație.

Biletele CFR pot fi achiziționate cu până la 30 de zile înainte de data călătoriei. Această măsură nu doar că oferă pasagerilor liniștea unei călătorii planificate, dar ajută și compania să gestioneze mai eficient fluxul de pasageri și să asigure un serviciu de transport de înaltă calitate.

Citește și: Începe programul estival „Trenurile Soarelui” 2024. Iată lista trenurilor și prețurile pentru anul acesta