- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Trucul simplu care îți eliberează mai mult spațiu pe telefonul mobil. Aplicația care afectează memoria smartphone-ului

14 Aug, 09:57 • Bocioacă Bianca
Aplicația care ocupă mult spațiu de stocare pe telefonul mobil. Există o setare care te poate ajuta să depășești această problemă. Trucul interesant care eliberează memoria smartphone-ului.
Trucul simplu care îți eliberează mai mult spațiu pe telefonul mobil. Aplicația care afectează memoria smartphone-ului

Aplicația despre care vorbim este folosită de majoritatea utlizatorilor de internet – WhatsApp. Această aplicație poate ocupa rapid mult spațiu pe telefonul mobil, dar există o setare simplă care poate elimina acest inconvenient.

WhatsApp, dar și alte aplicații de mesagerie, ocupă gigaocteți de spațiu de stocare pe smartphone. Atunci când sunt utilizate frecvent și pentru conversații lungi, combinat cu utilizarea normală a dispozitivului, duce la proble legate de spațiul de stocare. Iată un truc simplu care te scapă de probleme, pe ambele sisteme de operare, atât Android cât și iOS.

Citește și: Vestea momentului pentru români. Apare aplicația de estimare a energiei produse de prosumatori

Aplicația care ocupă spațiu pe telefonul mobil

Utilizarea normală a telefonului mobil necesită spațiu pe dispozitiv. Acest lucru face cu atât mai importantă verificarea spațiului de stocare. Dacă este necesat, trebuie să ștergeți fișierele inutile pentru a face loc unui nou conținut. Însă, WhatsApp pune „presiune” asupra memoriei smartphone-ului dincolo de aplicație. Messengerul salvează automat imaginile care au fost făcute și trimise în chat, chiar în galeria telefonului.

Ce să faci dacă ai iPhone

WhatsApp nu salvează doar imaginile trimise și primite în chat, ci și înregistrările smartphone-ului. Tot ce trebuie să faci pentru a avea mai mult spațiu de stocare, trebuie să urmați acești pași:

  • deschideți WhatsApp pe telefon
  • accesați fila „Setări”
  • selectați secțiunea „Chat-uri”
  • dezactivați „Salvează în poze”

Ce să faci dacă ai Android

Pe Android, nu puteți opri WhatsApp să salveze poze și videoclipuri în galerie. Dacă nu doriți să vă încărcați telefonul de fișiere inutile și să aveți galeria plină de imagini de care nu aveți nevoie, puteți opri afișarea acestora.

  • deschideți WhatsApp
  • deschideți setările
  • în fila „Chat-uri” veți găsi elementul „Vizibilitatea media”
  • dezactivează „Afișați conținutul media nouo descărcat în galeria telefonului”
  • acum, media WhatsApp va fi afișată numai în aplicație

Citește și: Când apare portofelul digital în România. Aplicația este disponibilă deja în mai multe țări din UE

Trebuie săă știți că iOs creează duplicate ale media, în timp ce pe Android fotografia va fi ștearsă automat din chat dacă este eliminată din galerie. Pe Android este doar o scurtătură, însă iOS stochează o copie care rămâne chiar dacă ștergi originalul, potrivit chip.de.