- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Turiștii străini s-au întors în Capitală! Care sunt locurile pe care le-au vizitat în 2022

13 Feb, 14:15 • Stefan Simion
Capitala se bucură de un număr record de turiști străini care au venit în vizită. Iată care sunt locurile în care au fost aceștia în 2022.
Turiștii străini s-au întors în Capitală! Care sunt locurile pe care le-au vizitat în 2022

Turismul din București s-a bucurat de rezultate uimitoare în 2022, citează stiripesurse.ro. Numărul turiștilor care au vizitat Palatul Patriarhiei este unul record.

După o lungă perioadă în care segmentul turistic din România a avut de suferit, din cauza restricțiilor și a contextului pandemic, se pare că acesta a înregistrat rezultate uimitoare. Turiștii străini s-au întors în Capitală, acolo unde au vizitat Palatul Patriarhiei.

25.000 de turiști au fost la Palatul Patriarhiei în 2022

Palatul Patriarhiei a înregistrat un număr record de vizite în 2022! Aproximativ 25.000 de turiști din 20 țări au venit anul trecut să vadă clădirea istorică în care funcționează astăzi Centrul de Conferințe al Administrației Patriarhale, conform Raportului-sinteză prezentat de Consiliul Național Bisericesc.

Centrul de Conferințe al Administrației Patriarhale a găzduit anul trecut 147 evenimente organizate de instituții și societăți comerciale din țară și din străinătate sau de Biserica Ortodoxă. În clădire au avut loc și numeroase manifestări planificate de Patriarhia Română, precum conferințe naționale de teologie, concerte aranjate de Sectoarele Patriarhiei Române, expoziții și alte evenimente culturale.

Înalți oaspeți au vizitat clădirea din Capitală în de-a lungul timpului, precum Regele Charles al III-lea al Marii Britanii sau Papa Ioan Paul al II-lea și Papa Francisc. Acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care turiștii străini s-au înghesuit să ajungă la Palatul Patriarhiei în 2022.

turiști
turiști

Citește și: Cresc prețurile biletelor de avion. Ce soluții au găsit turiștii ca să fenteze majorările. Avantajul zborurilor combinate

Clădirea a susținut inclusiv Adunarea Deputaților care a avut loc în data de 24 ianuarie 1859, moment în care a fost desemnată unirea Țării Românești cu Moldova. Construită între anii 1906 și 1911, noua clădire a Camerei Deputaților a fost realizată după proiectul arhitectului român Dimitrie Maimarolu.

În 2010, clădirea a fost returnată Patriarhiei Române, iar Biserica a lucrat la realizarea unui proiect pentru obținerea fondurilor europene timp de patru ani, pentru repararea palatului. Lucrările au fost realizate în timp record, după ce a fost câștigată finanțarea de la UE, estimată la 18 milioane de euro.

Proiectul de reorganizare al clădirii a durat aproape doi ani. Peste 500 de oameni au lucrat simultan la acest plan, în unele momente. După reabilitare, palatul a fost sfințit de Părintele Patriarh Daniel, în data de 6 iunie 2016. Acesta s-a redeschis publicului în 2017 pentru vizite.

Număr record de vizite la Palatul Patriarhiei

25.000 de turiști au vizitat clădirea menționată în 2022, depășind orice record de până acum. Numărul de turiști înregistrat anul trecut este chiar mai mare decât cel identificat la împlinirea celor 100 ani de la inaugurare, atunci când palatul a avut porțile deschise pentru vizite. În acel moment, peste 6.000 de persoane din mai multe țări au venit în Capitală. Spania, Franța, Grecia, Rusia, Marea Britanie, Germania, Elveția, Austria, Ungaria, Japonia și Israel sunt câteva dintre țările de proveniență ale vizitatorilor din 2016.

Vezi și: Alianța pentru Turism susține că România ar putea primi anual 10 milioane de turiști străini, însă este nevoie de o promovare de 20 de milioane de euro pe an

Urmărește Daily Business pe Google News
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult
Alte articole
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. „Drumul morții”, pe care se petrec cele mai multe accidente, va fi înlocuit
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. ...
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de validare, iar deputaţii vor depune jurământul
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de ...
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci