- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ultimă oră. Estimări finale pentru A0, cea mai așteptată autostradă din România

05 Aug, 12:10 • Bumbeneci Diana
Ultimele estimări pentru deschiderea A0 Sud Lot 3. Când s-ar putea circula pe autostradă de la Pitești la Constanța.
Ultimă oră. Estimări finale pentru A0, cea mai așteptată autostradă din România

A0, autostrada așteptată de milioane de români ar putea fi gata mai devreme decât se credea. Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scrioșteanu, a mers într-o nouă vizită pe șantierul de la Lotul 3 Sud al A0, ultimul lipsă din secțiunea de sud a A0, și a spus că este posibil ca lotul să fie finalizat în acest an.

Estimări finale pentru A0, cea mai așteptată autostradă din România

Peste 16 km, din cei 18, au stratul de bază așternut. Pe cei 16 km, 7 kilometri au stratul de binder așternut. Analiza pe care am făcut-o cu responsabilii din șantier pe toate punctele critice (…) dacă nu apar elemente noi și mobilizarea va fi cea pe care am discutat-o, încă este posibil ca până la sfârșitul acestui an să circulăm de aici de la Bragadiru, de la intersecția cu DN6, până la Autostrada A1 București-Pitești, împreună cu nodul rutier, să fie în trafic”, a spus Scrioșteanu, pe pagina sa de facebook.

El a amintit că “acest Lot 3 sudic este, în momentul de față, și mai important decât a fost până acum, odată cu deschiderea recentă a Lotului 1 în totalitate, întrucât face conexiunea la nivel de autostradă între A1 Pitești-București – DN6 – DN5 – DN4 – A0 – A2 București-Constanța”, a mai spus Scrioșteanu.

Citește și: Vestea momentului despre cea mai așteptată autostradă din România. Ciolacu și Grindeanu anunță când se va circula pe A7

Autostrada A0
Autostrada A0

Și Sorin Grindeanu promite că autostrada va fi disponibilă în scurt timp

În acest context, Sorin Grindeanu a mai explicat că la pasajul principal care supratraversează Autostrada A1 București-Pitești s-a turnat placa de suprabetonare pe deschiderea centrală și urmau să se monteze lisele de parapet. Încă din luna iunie a acestui an, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a transmis, într-o vizită pe șantier, că noul termen de finalizare a lucrărilor pe lotul 3 Sud, anunțat de constructorul elen Aktor, devine nerealist.

Pe lotul 3 din A0 Sud, unde constructorul continuă să spună că în septembrie această lucrarea va fi finalizată. E un termen ambițios. Dar începe să devină nerealist acest septembrie. Eu nu vreau să stric entuziasmului directorului care a zis că rămâne valabilă această lună. Dar mi-aș dori cel puțin în săptămânile viitoare o creștere a activității pe acest șantier”, a declarat atunci Grindeanu.

Mesajul constructorului

Constructorul grec Aktor a transmis un mesaj în iunie că a ajuns la un progres de aproape 70% pe lotul 3 Sud din Autostrada Bucureștiului (A0), pe care vrea să îl dea în circulație la începutul toamnei.

„Am asigurat personal Guvernul României că vom fi gata până la sfârșitul lunii august, începutul lui septembrie”, declarat la începutul lunii iunie Alexandros Exarchou, Vicepreședinte al Consiliului de Administrație și CEO al Grupului Intrakat, din care face parte constructorul Aktor SA.

Ai mai putea citi și: Schimbare pentru beneficiarii de pensii, începând cu 1 martie 2025. Baciu: ”Cele mai semnificative creșteri”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult