- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ultimă oră: Marcel Ciolacu, ordin către Casa de Pensii: „Vreau să le trimiteți pensionarilor”

21 Aug, 11:25 • Bumbeneci Diana
Premierul Marcel Ciolacu anunță o nouă decizie radicală în România. Sunt vizați toți pensionarii.
Ultimă oră: Marcel Ciolacu, ordin către Casa de Pensii: „Vreau să le trimiteți pensionarilor”

Premierul

Marcel Ciolacu a vorbit despre situația pensionarilor din România. Liderul Guvernului le-a solicitat ministrului Muncii și șefului Casei de Pensii să transmită un document către toți pensionarii prin care să îi informeze că, indiferent care ar fi calculul de contributivitate, pensiile lor nu vor scădea.

Citește pe acest subiect și: Pensie anticipată 2024 și 2025. Cum se schimbă legea începând cu luna septembrie

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

„Vreau să încep prin a-i cere Ministrului Muncii și președintelui Casei de Pensii să trimită, până la finalul săptămânii, o informare legată de stadiul procesului de recalculare a pensiilor. Câte decizii au ajuns deja la pensionari, care este procentul de contestări și cum se desfășoară procedura de refacere a deciziilor de recalculare unde se constată erori.

Vreau că tuturor pensionarilor să li se trimită zilele viitoare un document oficial prin care să fie informați despre faptul că, oricare ar fi calculul legat de contributivitate, pensia lor nu scade! Românii trebuie să aibă garanția că nu scade nicio pensie și orice greșeală se poate repara! 3,8 milioane de pensii cresc, adică 83% din total, ăsta este un fapt cert!”, a declarat Marcel Ciolacu, la începutul ședinței de Guvern.

Știrea este în curs de actualizare…

Citește și:  Recalcularea pensiilor, eșec total! Un român s-a trezit fără bani. „Am zis că înnebunesc. E cu 2.000 de lei mai puţin

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult