- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ultimă oră! Se organizează din nou alegeri locale! Zonele în care se iese iar la vot!

12 Jun, 11:28 • Bumbeneci Diana
Al doilea tur de scrutin pentru alegerile locale va fi organizat în două localități din țară. Doi candidați au primit un număr egal de voturi. Iată unde vor avea loc noile alegeri locale!
Ultimă oră! Se organizează din nou alegeri locale! Zonele în care se iese iar la vot!

Un nou tur de scrutin va avea loc în două localități din țară pentru alegerile locale, după ce rezultatele de duminică au arătat că doi candidați au obținut același număr de voturi. Această situație impune o nouă rundă de votare pentru a desemna câștigătorul final, conform regulamentului BEC.

Duminică, rezultatele alegerilor locale din două localități au arătat că doi candidați au obținut același număr de voturi, ceea ce impune organizarea unui al doilea tur de scrutin pentru a stabili câștigătorul.

Unde vor avea loc noile alegeri locale

Potrivit gândul.ro, două localități din România vor organiza al doilea tur de scrutin, deoarece doi candidați pentru funcția de primar au obținut același număr de voturi.

Citește azi și: Lista noilor primari ai României. Ei sunt edilii pentru următorii 4 ani

Una dintre aceste localități este comuna Poșaga, situată în Munții Apuseni. La alegerile locale din 9 iunie, Ionel Bulgăr, candidatul PNL în funcție din 2012 până în 2024, și Aurelia Popa, candidata PSD, au obținut fiecare câte 345 de voturi.

alegeri 2024
alegeri 2024

A doua localitate unde doi candidați au obținut același număr de voturi este comuna Chețani, în județul Mureș. În comuna Chețani, Florin Mocan, candidatul PSD, și Daniel Bega, reprezentantul Alianței PMP-Forța Dreptei, au obținut fiecare câte 431 de voturi. Conform aceleași surse, voturile au fost numărate de până la opt ori în unele secții de votare. Având în vedere rezultatele identice, al doilea tur de scrutin va avea loc în comuna Chețani peste două săptămâni.

Surprinzător, atât candidatul Alianţei PMP-Forţa Dreptei, domnul Bega Daniel, cât şi Mocan Emil Florin, primar în funcţie, candidatul PSD, au oprit contorul voturilor la 431! Egalitate! Ceva mai rar întâlnit în ultima perioadă”, a declarat Mihai-Dan Fărcaş. „A fost o competiţie grea în tot judeţul, multă confuzie privind variantele de alianţe pe care alegătorii le puteau alege, atunci când căutau Forţa Dreptei sau PMP, de aceea această ultimă bătălie electorală este foarte importantă pentru noi, pentru că putem da un primar şi noi şi putem ponta prezent în administraţia locală a comunei Cheţani”, a mai spus acesta.

Candidatul PSD din comuna Chețani a anunțat public că va susține al doilea tur de scrutin și va începe o nouă campanie electorală, promițând că aceasta va fi una corectă și transparentă.

„Dorinţa cetăţenilor a dus la această egalitate de voturi. Trebuie să respectăm rezultatele. În continuare îmi voi aduna echipa şi să câştigăm, să ducem o campanie curată. Din păcate, adversarii au dus o campanie murdară, cu minciuni. Voi cere sprijinul tuturor forţelor, chem alături de mine toate forţele politice care m-au susţinut şi în mandatul trecut, pentru a duce la bun sfârşit proiectele mari pe care le avem în desfăşurare. Cer susţinerea tuturor, fără niciun beneficiu, în sensul că nu promit şi nu am promis la nimeni niciun fel de funcţie, cum adversarii încearcă să promită.

Sunt secţii de votare în care voturile exprimate s-au numărat şi de 7-8 ori, în special la Cheţani. Am înţeles că prin lege peste două săptămâni, de Rusalii, se va organiza un nou tur de scrutin”, a spus Emil Florin Mocan.

Citește și: Imperiul „Clotilde Armand” este în cădere liberă. George Tuță, câștigătorul alegerilor din Sectorul 1: „Diferența între mine și dna Armand este de 681 de voturi”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult