- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un bărbat din Bistrița a dat lovitura cu păsările Emu. Afacerea care l-a ajutat să își țină sub control boala de piele

24 Jul, 19:46 • stefan.vlad
Un bărbat din Bistrița a dat lovitura cu păsările Emu. Marius Pop are 30 de ani și a fost pasionat dintotdeauna de animale. Astfel, s-a gândit să investească în această pasiune și a pus pe picioare o fermă, în satul Brăteni.
Un bărbat din Bistrița a dat lovitura cu păsările Emu. Afacerea care l-a ajutat să își țină sub control boala de piele

Un bărbat din Bistrița a dat lovitura cu păsările Emu. Totul a început din dorința de a găsi un remediu pentru Psoriazis, boala de piele care îi dă bătăi de cap de ceva vreme. Acesta a ajuns să își țină sub control afecțiunea de piele cu ulei de Emu.

Pasiunea și curiozitatea au fost temelia de la care am pornit. În plus, a mai fost un factor important. Eu având Psoriazis cumpăram ulei de Emu pentru a-mi ameliora boala și a o ține sub control.

Plăcându-mi foarte mult animalele și având și spațiu am zis să încerc și eu. De aici s-a transformat într-o activitate de familie. Zic de familie deoarece mă ajută și părinții mei. Așa a luat naștere “miniferma”, dacă pot s-o numesc astfel. Ea se află în satul Brăteni, la 30 de km de Bistrița”, a povestit Marius Pop.

Citește și: România este în topuri la numărul de ovine și caprine! Țara noastră ocupă locul doi după Spania. Scădere în ceea ce privește păsările

Un bărbat din Bistrița a dat lovitura cu păsările Emu

La început, ferma era compusă doar din păsări Emu. Mai apoi, efectivul s-a mărit, ajungând după doi ani de funcționare la un efectiv de de 16 păsări Emu, 100 de gaini și în jur de 150 de pui de diferite rase, printre care și bibilici mature și pui și trei familii de fazani de culoare argintiu și auriu cu roșu.

Puii de Emu sunt puțin mai sensibili până la vârsta de trei luni. Ei necesită o atenție mai sporită asupra hranei, vitaminelor și a căldurii, în special. Sunt niște păsări care adoră apa în zilele călduroase.

Păsările Emu deși sunt mai speciale și mai rare la noi în țară, nu sunt păsări pretențioase, după ce ajung la maturitate. Se hrănesc cu cereale, legume, fructe, iarbă verde pe timp de vară și lucernă uscată iarna”, explică bistrițeanul.

Piesa de rezistență este uleiul de Emu, care este supranumit și “uleiul de aur”. Se obține din grăsimea păsării Emu, topită la o anumita temperatură și filtrat.

Acesta se folosește în cosmetică și scopuri medicinale. I se mai spune și “uleiul de aur”, ajutând la tratarea și ameliorarea rănilor interne provocate de ulcer și gastrite și la refacerea mucoasei intestinale.

Extern este folosit la fabricarea cosmeticelor și tratarea acneei, ameliorează și vindecă psoriazisul, luptă împotriva dermatitetelor, alergiilor și a pișcăturilor de insecte. Este folosit în urma operațiilor pentru a reduce cicatricile. Se poate folosi pe pielea bebelușilor și a copiilor, pentru a calma mâncărimile provocate de varicelă. Este indicat și pentru pielea uscată. Aplicat după baie hrănește și catifelează pielea, având un rezultat uimitor de rapid.

De asemenea, este un înlocuitor bun al Ibuprofen-ului, în durerile articulare și durerile de cap. Este un puternic hrănitor al pielii, pătrunde foarte rapid în toate straturile ei.

Uleiul este și antibacterian și antiseptic. Regenerează și ajută la vindecarea leziunilor mușchilor, tendoanelor și nervilor. Aplicat regulat pe fața proaspăt curățată întinerește pielea, dispar ridurile și coșurile. Sunt numeroase studii care demonstrează că oprește căderea părului și ajută la creșterea lui”, mai spune bistrițeanul, potrivit bistriteanul.ro.