- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un bărbat din Galați a dat lovitura cu o băutură inventată de el. Sute de români stau la coadă pentru ea. Este mai bună decât Coca Cola

02 Jul, 12:57 • stefan.vlad
Un bărbat din Galați a dat lovitura cu o băutură inventată de el. La 49 de ani, Cristian Gheorghiu şi-a văzut visul îndeplinit, după ce i-a cucerit pe consumatori. Băutura românească mai bună decât Coca Cola, Pepsi, Fanta sau Red Bull este produsă în urma amestecului din fiertura de cereale fermentată cu ajutorul drojdiilor (bragă) şi extracte din plante precum: ginko-biloba, ashwagandha, ginseng siberian, ganoderma şi brusture.
Un bărbat din Galați a dat lovitura cu o băutură inventată de el. Sute de români stau la coadă pentru ea. Este mai bună decât Coca Cola

Un bărbat din Galați a dat lovitura cu o băutură inventată de el. Sute de mii de români stau zilnic la coadă pentru a testa băutura românească mai bună decât Coca Cola sau alte sucuri cunoscute în întreaga lume.

Un bărbat din Galați a dat lovitura cu o băutură inventată de el

Băutura este un amestec energizant premiat cu aur la un salon internaţional de invenţii. Timp de 16 ani, bărbatul a testat reţeta, iar acum a dat lovitura.

Rezultatul are multe beneficii asupra organismului. Principiile active din plantele folosite oferă un aport de vitamine şi minerale care energizează organismul şi îl hrăneşte în mod natural. De asemenea, ajută organismul să se refacă fizic şi psihic”, a spus Cristian Gheorghiu pentru Economedia.

Și chiar dacă nu mai e chiar „ieftină ca braga”, românii trebuie să plătească 12 lei pentru o sticlă de 2 litri, investiţia românului, de 30.000 de euro, aceeaşi sumă pe care a primit-o şi prin finanţare europeană, s-a bucurat de apreciere unanimă.

Citește și: Un cuplu din Galați a dat lovitura cu o afacere care a pornit dintr-un simplu împrumut! Cei doi produc acum 25.000 de euro din zmeură și mure

Ce este braga?

Braga  este o băutură răcoritoare, cu gust dulce-acrișor, care se obține prin fierberea cu apă a meiului măcinat. Este o băutură a turcilor nomazi din Asia Centrală, consemnată începând din secolul X, care mai apoi a ajuns în Anatolia, iar de acolo s-a răspândit, inclusiv în Balcani.

Braga este tulbure, mucilaginoasă, cu substanțe coloidale în suspensie, datorită conținutului mare de extract cu substanțe hrănitoare, cu cantități foarte mici de alcool și de produse de fermentație acidă. Dacă este preparată corect, în condiții bune și depozitată corespunzător, braga poate fi considerată ca o băutură igienică.

Fermentația băuturii începe printr-o slabă fermentație alcoolică care, în scurt timp, este înlocuită prin fermentație acidă de tip lactat, acetic, butiric etc.

Braga este un mediu complex, propice dezvoltării diferitelor microorganisme. Cea mai mare parte dintre microorganisme o reprezintă cele din tipul Escherichia coli și Sacharomyces, care imprimă o aromă particulară pronunțată. Se mai găsesc cocci, bacili, mucegaiuri de tipul Mucor. Uneori, în bragă se mai adaugă zaharină și acid salicilic, pentru îndulcire și asigurarea conservabilității.