- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un ciclon polar lovește România pe 11 noiembrie. Risc de furtuni și ninsori viscolite. Iată zonele afectate

10 Nov, 13:33 • Bumbeneci Diana
Se strică vremea în România, iar ultima lună de toamnă aduce instabilitate atmosferică în tot teritoriul. Prima zi de weekend vine cu o alertă meteo de ninsori și furtuni viscolite.
Un ciclon polar lovește România pe 11 noiembrie. Risc de furtuni și ninsori viscolite. Iată zonele afectate

Avertizare meteo de ploi, averse și intensificări ale vântului în mai multe regiuni ale țării, risc de furtuni în sud-est și ninsori viscolite în zonele înalte de munte. Alerta meteo intră în vigoare sâmbătă, 11 noiembrie, anunță meteoradar.ro.

Un ciclon polar lovește România pe 11 noiembrie

Un ciclon destul de puternic va afecta România în acest weekend. Conform sursei citate, sunt așteptate ploi și averse importante cantitativ în mai multe regiuni ale țării, intensificări ale vântului, iar în zonele de munte și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Primele ploi vor începe în Banat și, local, în Crișana și Oltenia încă de vineri seara, 10 noiembrie. În timpul nopții va ploua mai întâi în jumătatea vestică a țării, iar spre dimineață îndeosebi în nord și, local, în nord-est.

Poți citi: Pensia de care va beneficia un profesor care muncește peste 40 de ani. Daniel Baciu: „Această formulă de calcul este cea mai mare noutate”

„În zonele înalte de munte, la altitudini de peste 1600 – 1800 m, ploile se vor transforma treptat în lapovițe și ninsori. Pe culmile din vestul Carpaților Meridionali, în masive precum Retezat sau Parâng, dimineața ar putea fi deja un strat destul de consistent de zăpadă.

Sâmbătă, pe 11 noiembrie, meteorologii anunță că vor fi intervale cu precipitații în mare parte din țară, chiar dacă nu va ploua peste tot la fel de mult. În regiunile din Sud, în special în Dobrogea și sud-estul Munteniei, după-amiaza vor fi posibile și averse torențiale, însoțite, pe alocuri, de descărcări electrice și vijelii”, este prevăzut în alerta meteo.

Ulterior, la lăsarea serii, ploile se vor restrânge către jumătatea nordică a țării, în timp ce vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor.

De asemenea, vremea se va răci destul de puternic, iar la munte limita ninsorilor va coborî spre altitudini mai mici.

ciclon polar
ciclon polar

Meteo sâmbătă și duminică în România

Valorile termice vor fi în general apropiate de normele perioadei în regiunile din jumătatea de vest a țării, în timp ce în rest se vor situa peste acestea, cu o abatere pozitivă mai pronunțată în sud-est. Cerul va avea înnorări pe parcursul zilei, temporar va ploua în toate regiunile, iar în sud-est vor fi posibile și descărcări electrice. Noaptea, înnorări și ploi vor fi mai ales în zonele nordice și centrale, precum și la munte si izolat în rest.

În zona montană, îndeosebi la peste 1500 m, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Cantitățile de apă vor depăși pe spații mici 15…20 l/mp. Vântul va avea intensificări, în prima parte a intervalului în sud-estul țării și local în zona montană înaltă, iar seara și noaptea în toată țara, dar cu precădere la munte unde vor fi viteze de peste 70…80 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 și 10 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral. Izolat se va forma ceață.

În București, ziua, cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua slab, iar vântul va sufla slab și moderat. Începând din orele serii, cerul se va degaja treptat, iar vântul se va intensifica, cu viteze la rafală de 45…55 km/h. Temperatura maximă va fi de 15…17 grade, iar cea minimă de 4…6 grade.

Duminică, în România

Temperaturile vor marca o scădere față de ziua precedentă în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a intervalului în jumătatea nordică a țării, unde local vor fi precipitații slabe sub formă de ploaie, iar la munte și lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei în cea mai mare parte a teritoriului, cu vitezele cele mai mari în zona montană înaltă, iar noaptea va slăbi în intensitate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 5 și 15 grade, iar cele minime se vor încadra între -5 și 5 grade, ușor mai ridicate pe litoral. Spre sfârșitul intervalului, izolat se va forma ceață.

În București, temperaturile vor marca o scădere față de ziua precedentă. Cerul va fi variabil. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 2…3 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.
dă nouă de creșteri de taxe când nici nu au văzut încă efectele celei recente

Vezi și: Decizie de ultim moment a Băncii Naționale a României. Ce se întâmplă cu ROBOR pe 10 noiembrie

Urmărește Daily Business pe Google News
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult