- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un cuplu aflat în vacanță în Grecia, în stare de șoc după ce a văzut nota de plată pentru 2 băuturi: „Înșelătorie totală!”

06 Jul, 08:27 • Adrian Popovici
Doi români care și-au făcut vacanța în Grecia au dezvăluit, revoltați, cât au plătit pentru două băuturi comandate la o terasă. Aceștia au aflat abia în țară cât au fost taxați.
Un cuplu aflat în vacanță în Grecia, în stare de șoc după ce a văzut nota de plată pentru 2 băuturi: „Înșelătorie totală!”

Un cuplu de români a decis să își petreacă vacanța de vară pe faimoasa insulă Mykonos, dar experiența lor a devenit rapid una neplăcută. Cunoscând faima insulei pentru peisajele sale de vis și atmosfera cosmopolită, și-au făcut bagajele și au pornit la drum cu speranța unei experiențe memorabile în Grecia, dar au rămas dezamăgiți, notează Cancan.

Ajunși în Grecia, au fost încântați de plajele cu nisip fin, apa cristalină și arhitectura tradițională a insulei. Zilele lor erau pline de activități relaxante, explorări ale orașului și mese delicioase în diverse restaurante. Într-una din zile, au decis să se răcorească la o terasă care părea primitoare și elegantă.

Atmosfera era plăcută, iar cuplul s-a bucurat de momente de relaxare și de priveliștea superbă. Au comandat două băuturi răcoritoare, fără să acorde prea multă atenție prețurilor afișate. După ce au savurat băuturile, au cerut nota de plată și au plătit cu cardul, fără să primească un bon fiscal și fără să verifice suma retrasă de pe card.

Sejurul lor a continuat fără alte incidente, iar când s-au întors acasă din Grecia, au început să își revadă cheltuielile de vacanță. Mare le-a fost mirarea când au observat că pentru cele două băuturi au fost taxați cu 100 de euro, o sumă care le-a părut exagerată. Ulterior, au realizat că plata efectuată la terasa respectivă a fost chiar mai mare, atingând suma de 876 dolari.

Cei doi români au plătit 100 de euro pentru băuturi în Grecia
Cei doi români au plătit 100 de euro pentru băuturi în Grecia

Te-ar putea interesa și: Coșmarul trăit de turiștii din Grecia: „Parcă ai fi în apocalipsă sau într-un film de război”

Reacția românilor care au fost țepuiți în Grecia

Indignați, au decis să lase o recenzie pe Tripadvisor, avertizând alți turiști despre experiența lor din Grecia. „Înșelătorie totală! Asigurați-vă că primiți o chitanță înainte de a pleca și verificați-vă cardul de credit deoarece aceștia supraîncasează”, au scris ei, sperând să prevină ca alți turiști să cadă în aceeași capcană.

Managerul locației respective a intervenit ulterior, explicând că toate prețurile sunt afișate clar pe meniurile de la intrare și că șezlongurile vin cu un consum minim. „Încurajăm toți vizitatorii să verifice meniurile înainte de a plasa comenzile. Meniurile noastre sunt afișate pe tablele de lângă intrare, arătând prețurile alimentelor și băuturilor noastre pentru a ne informa oaspeții”, a declarat acesta.

Deși vacanța lor în Grecia a fost marcată de acest incident neplăcut, cuplul de români și-a propus să fie mai atenți pe viitor și să se bucure de experiențele pozitive pe care le-au avut în restul sejurului. Această întâmplare le-a servit drept lecție și un memento pentru viitoarele lor călătorii, subliniind importanța verificării atente a prețurilor și a sumelor retrase de pe card.

Citește și: Revolta unui român care nu a mai fost de 25 de ani pe litoral! Cât a plătit pentru un sejur la mare cu familia sa