- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un gigant mondial angajează sute de români cu salarii de la 5.800 lei net. Fabrica reprezintă o premieră în lume!

21 Sep, 15:14 • Cornel Ghimeșan
Nokian Tyres, unul dintre cei mai mari producători de anvelope din lume, a inaugurat recent fabrica de la Oradea, unde și angajează personal cu salarii minime de 5.800 lei net.
Un gigant mondial angajează sute de români cu salarii de la 5.800 lei net. Fabrica reprezintă o premieră în lume!

Fabrica deschisă de Nokian Tyres la Oradea este prima din lume cu emisii zero de CO2, fiind relocată din Rusia din cauza războiului din Ucraina. Investiția totală se ridică la 650 milioane de euro, din care 99,5 milioane de euro sunt oferite ca ajutor de stat de către România.

Citeşte şi: Salarii de vis pentru casierii OMV. Aproape dublu față de concurență

Lucrările la fabrica Nokian Tyres au început în mai 2023, iar primul cauciuc de test a fost produs pe 1 iulie 2024. Miercuri, 19 septembrie 2024, Nokian Tyres a deschis oficial noua sa fabrică de la Oradea, iar startul producției comerciale de volum este programat la începutul anului 2025.

Salarii de 5.800 lei net la Nokian Tyres Oradea

Nokian Tyres Oradea va avea aproximativ 500 de angajaţi și o capacitate de şase milioane de anvelope pe an, motic pentru care se caută angajaţi, iar salariile oferite sunt de 5.800 lei net, aproape dublu față de media salariilor din zonă, scrie Newsweek.

Citeşte şi: Salariile explodează. Câți bani câștigă în 2024 o femeie de serviciu din București

Fabrica de la Oradea va produce mai ales anvelope pentru SUV-uri și alte mașini de clasă mare, principalele piețe de vânzări vizate fiind cele din Europa Centrală. Finlandezii au dezvăluit că au analizat 40 de amplasamente până au ales Oradea. La nivel mondial, compania Nokian, care a inventat anvelopa de iarnă în 1934, are circa 4.900 de angajați și facilități de producție în Finlanda, SUA și, de acum, și în România.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult