- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un job inedit în România! Suma frumoasă de bani pe care face o bonă pentru animale de companie: „Prețul ajunge până la 150 de lei pe zi”

16 Jun, 13:20 • Fundeanu Madalina
Câți bani face o bonă pentru animale de companie în România! Nimeni nu ar fi crezut!
Un job inedit în România! Suma frumoasă de bani pe care face o bonă pentru animale de companie: „Prețul ajunge până la 150 de lei pe zi”

O tânără în vârstă de 25 de ani din Iași are unul dintre cele mai frumoase joburi și pe deasupra câștigă destul de mulți bani. Este„bonă” pentru animalele de companie! Diana Humă lucrează deja de 7 ani în acest domeniu, scrie Cancan.ro.

Acum șapte ani, Diana Humă, în vârstă de 25 de ani s-a înscris pe o platformă online, unde proprietarii căutau bone pentru pisici şi câini.Pe atunci, tânăra studia Medicina Veterinară în cadrul Universității de Științele Vieții Iași și a decis să aleagă acest job ca să facă rapid bani pentru a se întreține.

În prezent, Diana spune că nu se mai vede trăind fără a fi bonă pentru animale. În timpul săptămânii, tânăra este corporatistă, iar în timpul ei liber se dedică în totalitate animalelor.

Acest job prinde o popularitate tot mai mare printre tinerii din România, aceștia fiind atrași de cât de ușor se pot câștiga bani. O bonă pentru animale de companie poate câștiga în jur de 30 – 150 de lei pe zi. Diana Humă se deplasează la domiciliul proprietarilor de animale care pleacă în vacanțe pentru a avea grijă de necuvântătoarele care rămân acasă.

Cum a început Diana să lucreze ca bonă pentru animale

Tânăra hrănește animalele, se joacă cu ele sau grijă și de cele care au nevoie de tratament sau atenție specială, având în vedere că anul trecut a terminat studiile Facultății de Medicină Veterinară, Universitatea de Științele Vieții Iași. Deși putea profesa tot în domeniul medical veterinar, ea a ales să lucreze într-o corporație. În timpul liber lucrează ca bonă pentru animale, aceasta fiind pasiunea sa de suflet.

„Iubirea și pasiunea pentru animale este prezentă încă de când eram mică. Îmi aduc aminte că orice animăluțe găseam pe stradă, le duceam mamei în speranța că mă va lăsa să le adopt pe toate. Dintotdeauna, mi-am dorit să fiu medic veterinar, dar nu credeam că voi avea tăria de a face asta.

Asta s-a schimbat în momentul în care lângă bloc am găsit un câine în stare critică. Neavând mașină și posibilități, am postat cazul pe Facebook și am primit ajutorul câtorva persoane. Am mers la cabinet, unde medicii au început să-i acorde toate îngrijirile necesare.

Din păcate, povestea are un final trist, dar acea zi, acea întâmplare m-a făcut să realizez că sunt capabilă să rezist sub presiune, să mă concentrez în situații critice și să devin un medic veterinar bun și empatic. Astfel, după terminarea liceului, m-am înscris la Facultatea de Medicină Veterinară, fiind, de altfel, și singura mea opțiune. Dorința mea era să învăț să îmi pot ajuta, în primul rând, propriile animăluțe, dar și animăluțele de pe stradă, aflate în suferință. În primul an de facultate, am descoperit un site, unde te puteai înscrie, dacă doreai să oferi servicii de pet sitting, iar de acolo a început totul.

În anul 2023, am terminat facultatea, însă din anumite motive am ales să continui cu jobul pe care îl aveam deja într-o corporație. După ce termin munca, sunt bonă pentru animăluțe. Luna mai, de exemplu, a fost plină, fac asta cam 2-4 ore pe zi, să zicem”, a povestit Diana Humă, potrivit surselor.

Citește și: Domeniul în care angajații încasează salarii de peste 5.000 de euro. Există 1.000 de joburi disponibile! 

bonă de animale
bonă de animale

Tânăra a îngrijit zeci de animale în cei 7 ani de experiență. Una dintre cele mai frumoase experiențe ale acesteia a fost momentul în care a trebui să se mute pentru câteva zile în casa unui client, cât timp acesta se afla în vacanță. Câinele pe care îl avea în grijă era bătrân și avea nevoie de asistență permanentă.

„Am avut grijă de nenumărate pisici și căței, pentru unele am oferit și cazare, pentru altele vizite la domiciliu, am avut situații în care m-am mutat acasă la animăluț pentru a sta non-stop cu el, pentru a evita anxietatea de separare.

M-a rugat proprietara dacă aș putea rămâne peste noapte cu cățelul, acesta fiind în vârstă, pentru a evita o suferință prea mare. Am o experiență deja de peste 7 ani, cu zeci de proprietari mulțumiți și peste 50 de animăluțe fericite.

În momentul de față, ofer doar vizite la domiciliu, iar prețul se calculează în funcție de nevoile animăluțelor, perioadă, locație, numărul de vizite pe zi, pornind de la 30 de lei/zi până la 150 de lei/zi. Consider că experiența medicală este un atu, pentru că astfel pot avea grijă și de animăluțe care au nevoie de tratamente sau atenție specială.

Ofer aceste servicii în timpul liber și mereu e o plăcere, încerc să le ofer iubirea și atenția de care au nevoie pentru ca animăluțele să nu simtă prea mult lipsa stăpânilor. De menționat că lucrez și cu animăluțe agresive, reticente, mai puțin prietenoase cu oamenii străini, în limitele posibilității, bineînțeles”, a mai povestit tânăra Diana Humă.

Vezi și: Tinerii din generația Z schimbă regulile de pe piața muncii. Peste 50% nu-și doresc un program obișnuit 9-17

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. „Drumul morții”, pe care se petrec cele mai multe accidente, va fi înlocuit
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. ...
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de validare, iar deputaţii vor depune jurământul
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de ...
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci