- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un mare aeroport din România va fi închis! Anunțul CNAB

24 Sep, 12:27 • Bumbeneci Diana
Compania Naţională Aeroporturi anunță închiderea unui aeroport. Se efectuează mai multe lucrări de reparații.
Un mare aeroport din România va fi închis! Anunțul CNAB

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti

a anunțat că încep lucrările de intervenţie şi întreţinere la pista Aeroportului Internaţional Bucureşti Băneasa „Aurel Vlaicu”.

Un mare aeroport din România va fi închis

Timp de trei săptămâni, pe perioada executării lucrărilor, aeroportul este închis, însă elicopterele instituţiilor de stat vor putea opera zboruri, fără restricţii, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), care administrează cele două aeroporturi ale Capitalei.

„Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti anunţă începerea lucrărilor de intervenţie şi întreţinere la pista Aeroportului Internaţional Bucureşti Băneasa „Aurel Vlaicu”, la platforma aeroportuară şi la căile de rulare Alpha şi Delta ale AIBB AV”, anunţă CNAB.

Vezi și: Cele mai mari aeroporturi din lume pentru anul acesta: Unde să călătorești în 2024

Compania Naţională Aeroporturi
Compania Naţională Aeroporturi

Lucrările vizează o suprafaţă totală de aproximativ 69.000 mp şi se desfăşoară în perioada 1 – 21 octombrie, fără a afecta traficul aerian regulat de pasageri, întrucât operatorii aerieni şi-au programat suspendarea activităţii pe Aeroportul Băneasa în luna septembrie, odată cu închiderea sezonului de vară.

Timp de trei săptămâni, pe perioada executării lucrărilor, AIBB-AV este închis, însă elicopterele instituţiilor de stat vor putea opera zboruri, fără restricţii”, mai arată compania.

Valoarea estimată a lucrărilor este de 2.125.000 euro, iar executantul este SC Porr Construct SRL.

Aeroportul Internațional București Băneasa – Aurel Vlaicu, cunoscut înainte ca Aeroportul Băneasa, este un aeroport din București, situat în cartierul Băneasa, ce poartă numele pionierului aviatic român Aurel Vlaicu.

Din punct de vedere al traficului de călători, aeroportul a fost al doilea ca mărime din România până în 2011, după Aeroportul Internațional Henri Coandă București (Aeroportul Otopeni). Inaugurat în anul 1920 și reclădit in 1947-52, este situat la 7 km nord de oraș, pe DN1, la 90 m altitudine, pe o suprafață de 128 ha. Dispune de o pistă de 3200 m lungime și 60 m lățime. Până la înființarea Aeroportului Internațional Otopeni în 1970, acesta era principalul aeroport din capitala României.

Citește și: Ministrul Transporturilor face un nou anunț pentru românii care călătoresc cu avionul în 2024. „E în incinta aeroportului, îmi cer eu scuze”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult