Un faimos jucător din industria cărnii, cunoscut în urmă cu câțiva ani pentru produsele sale de înaltă calitate, a intrat în insolvență. Decizia a fost luată de Tribunalul Ilfov, conform informațiilor relatate de Profit.ro.
Potrivit datelor înregistrate de Tribunalul Ilfov, procesul prin care Abatorul Periș și Primo Mix Food au cerut insolvența ANGST a fost inițiat la data de 21 septembrie 2023, decizia intrării în insolvență fiind luată la data de 29 martie 2024, cu drept de apel în 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, ce va fi depus la Tribunalul Ilfov.
Administrator judiciar provizoriu a fost numit practicianul în insolvenţă SILVAN GĂVENEA, ADRIANA DOICIU ŞI ASOCIAŢII SPRL, cu o remuneraţie de 3.000 lei/lună din averea debitoarei.
Instanța a stabilit următoarele termene limită:
Ai mai putea citi și: România, umbrită de insolvența în rândul persoanelor juridice. Peste 34.000 de proceduri s-au raportat într-un timp extrem de scurt
Angst reprezintă unul dintre cei mai cunoscuți jucători de pe piața cărnii, deține inclusiv magazine alimentare proprii, pe piață de 31 de ani și având astăzi peste 170 de angajați, potrivit informsțiilor publicate de sursa citată.
În 2022, ultimul an în care au fost raportate date, compania a avut afaceri de 60,4 milioane lei (cu 20% sub cifra de afaceri din 2021) și o pierdere de 6,3 milioane lei (în creștere puternică, de la un minus de 980.863 lei în anul precedent), cu 173 angajați.
Datoriile totale au depășit suma uriașă de 56 milioane lei (de la 50 milioane lei în anul anterior). Către ANAF, pentru 31 decembrie 2023 sunt indicate restanțe de doar 511.504 lei. Sorin Minea mai are acțiuni, printre altele, la Angst Bistro (fabricare de mâncăruri) și Angst Retail (comerț cu amănuntul).
Grupul Angst include, pe lângă facilitatea de producție din Buftea, o fabrică de produse crud-uscate la Sinaia (Salsi). Produsele companiei sunt disponibile în marile rețele comerciale și în magazinele proprii.
Vezi mai multe știri: Carnea de pui galbenă, pericol pentru sănătate? Ce spun reprezentanții ANSVSA