- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un medicament des folosit de români o să dispară de pe piață. Motivele pentru care specialiștii au luat decizia de a-l retrage

31 May, 22:10 • Fundeanu Madalina
Medicamentul care va fi retras de pe piață, din cauza mai multor nereguli descoperite. Foarte mulți români îl folosesc!
Un medicament des folosit de români o să dispară de pe piață. Motivele pentru care specialiștii au luat decizia de a-l retrage

Un medicament pe care foarte mulți români îl folosesc poate fi retras de pe piață. Specialiștii au luat această decizie în urma mai multor nereguli descoperite, conform informațiilor publicate de Antena 3 CNN.

Medicamentul care va fi retras de pe piață, din cauza mai multor nereguli descoperite. Foarte mulți români îl folosesc!

Medicamentul Paduden Express Forte 400 mg capsule moi, fabricat de Terapia SA, care este produs în țara noastră ar putea fi retras de pe piață.

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a realizat o revizuire a capsulelor moi Ibuprofen NVT 400 mg, în urma unui dezacord între statele membre ale Uniunii Europene, în ceea ce privește autorizarea acestora.

„Agenția (EMA) a concluzionat că beneficiile Ibuprofen NVT 400 mg nu depășesc riscurile și autorizația de punere pe piață acordată în Lituania nu poate fi recunoscută în Spania, unde compania a solicitat o autorizație de punere pe piață.

În plus, autorizațiile de punere pe piață din Lituania și din alte state membre unde medicamentul este autorizat (Estonia, Franța, Letonia, Polonia și România) ar trebui suspendate”, a transmis EMA.

Ai mai putea fi interesat și de: Perioada de timp în care șoferii nu au voie să se urce la volan după ce au consumat alcool. Legea care te lasă fără permis auto

medicament
medicament

Ibuprofen NVT: ce este și de ce va fi retras de pe piață

Ibuprofen NVT este un medicament generic, mai precis unul care a fost dezvoltat pentru a conține aceeași substanță activă și pentru a acționa în același mod ca un unul de referință, care a fost deja autorizat în Uniunea Europeană. Cel de referință este Nurofen Rapid 400 mg capsule moi, conform Agenției Europeane pentru Medicamente.

De asemenea, alte șapte pastile vândute în România ar putea avea suspendată autorizația de comercializare. Este vorba despre următoarele substanțe: Posaconazole, Ibuprofen Nutra Essential, Loperamide, Tadalafil – 20 mg, Tadalafil – 5 mg, Erlotinib – 100 mg şi Erlotinib – 150 mg, conform surselor din presă.

Aceste tratamente au primit autorizație de comercializare în urma mai multor efectuate de o companie indiană, iar experții Agenției Europene a Medicamentului au descoperit că nu sunt conforme.

Vezi mai multe știri: Firmele din România care nu respectă o lege importantă riscă amenzi usturătoare! Schimbări majore de la 1 iunie