- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un nou drum expres se va deschide în România. Ciolacu: „Continuăm marile investiţii în infrastructură”

01 Aug, 18:27 • Preda Silvia
Marcel Ciolacu a anunțat că se vor continua marile investiții în infrastructura din România. Apare o nouă șosea de mare viteză în țara noastră.
Un nou drum expres se va deschide în România. Ciolacu: „Continuăm marile investiţii în infrastructură”

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, în debutul şedinţei de Guvern, că va fi aprobat proiectul Drumului Expres Bacău – Piatra Neamţ, în lungime de 51 de kilometri, o investiţie de peste 9 miliarde de lei.

Continuăm marile investiţii în infrastructură şi aprobăm proiectul Drumului Expres Bacău – Piatra Neamţ, în lungime de 51 de kilometri. Este o investiţie de peste 9 miliarde de lei, îndelung aşteptată de locuitorii din zonă şi de mediul de afaceri local”, a declarat, Marcel Ciolacu, joi, în debutul şedinţei de Guvern.

Citește și: Se construiește un drum de mare interes în România. Sorin Grindeanu: „Am făcut un pas important. S-au semnat contractele pentru 3 loturi”

Marcel Ciolacu anunță aprobarea proiectului pentru Drumul Expres Bacău – Piatra Neamț

Marcel Ciolacu anunță construcția Drumului Expres Bacău- Piatra Neamț

Potrivit acestuia, finanţarea este asigurată în special din fonduri europene, iar termenul de realizare este de 4 ani.

De asemenea, el a informat că un alt proiect rutier important aprobat în aceeași zi este drumul de legătură Pucioasa-Fieni, care implică o investiție de peste 680 de milioane de lei, tot din fonduri europene.

Alt proiect rutier important aprobat azi este drumul de legătură Pucioasa-Fieni, investiţie de peste 680 de milioane de lei, finanţată tot din fonduri europene”, a mai transmis premierul Marcel Ciolacu.

Pas importat pentru drumul de mare viteză Filiași – Lugoj

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță, recent, pe pagina sa oficială de Facebook, că a fost desemnat câștigătorul contractului pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pe ultimul lot (Caransebeș – Lugoj) din cele 4 ale acestui nou drum rapid. Întregul drum Filiași-Lugoj va avea 230 de kilometri.Ministrul Transporturilor a mai anunțat că se află în derulare contractele pentru 3 loturi ale drumului de mare viteză Filiași – Lugoj.

Vezi și: Cel mai așteptat bulevard din București este pe cale să se deschidă! Data la care șoferii vor putea circula pe noul drum