- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un nou hotel de lux apare pe litoralul românesc. Stațiunile din Constanța, cucerite de modelul bulgăresc

31 May, 23:47 • Fundeanu Madalina
Pe litoralul din România apare un nou hotel de lux. Acesta se va afla în Mamaia.
Un nou hotel de lux apare pe litoralul românesc. Stațiunile din Constanța, cucerite de modelul bulgăresc

Mogotel Hotel Group, un gigant operator hotelier din Țările Baltice, a anunțat că-și va face apariția pe litoralul din țara noastră. Astfel, în stațiunea Mamaia, vom avea primul proiect de reședință al unui lanț hotelier internațional, acesta urmând să opereze sub brandul Radisson, scrie Bugetul.ro.

Mogotel Hotel Group are sediul în Letonia și este cel mai mare operator hotelier din Țările Baltice. Grupul operează în prezent 24 de hoteluri în 9 țări, cum ar fi Letonia, Estonia, Lituania, Bulgaria, Germania și Ungaria.

Operatorul hotelier a decis să intre pe piața din România și va dezvolta în stațiunea Mamaia un proiect de tip reședință, operat sub brandul Radisson Blu, ca parte a lanțului internațional hotelier de lux ce poartă același nume.

Un nou hotel de lux și-a făcut apariția pe litoralul românesc

Marele proiect de lux de pe litoralul din Mamaia va fi dezvoltat alături de Monarc Properties și este compus din partea de hotel cu 230 de camere, iar 102 apartamente vor compune zona reședinței de brand. Monarc Properties, companie ce a fost fondată de familia Manea, deține numeroase proiecte în București, Brașov și Mamaia. Dezvoltatorul este susținut de un grup de investitori din zona privată, dar și de zona instituțională din Europa.

Ai mai putea citi: Peste 100.000 de turiști străini au ales litoralul românesc. România a început să atragă vizitatori chiar și din Asia sau America de Sud

litoral Mamaia
litoral Mamaia

„Astăzi marcăm un moment istoric pentru litoralul românesc prin anunțul primului hotel internațional Radisson în Mamaia. Acest proiect va transforma regiunea, atrăgând turiști din întreaga lume”, a declarat Alexandru Manea, CEO Monarc Properties.

Radisson Blu reprezintă un brand hotelier de lux ce deține 275 de hoteluri în 50 de țări diferite. În portofoliul său apar brandurile Radisson Collection, Radisson Blu, Radisson, Radisson RED, Radisson Individuals, Park Plaza, Park Inn by Radisson, Country Inn & Suites by Radisson și Prizeote.

Mogotel Hotel Group, cel mai mare operator hotelier din Țările Baltice

Mogotel Hotel Group lucrează alături de cei mai importanți furnizori de francize în acest sector, cum ar fi Accor, Wyndham, Hilton, Marriott, IHG, Choice Hotels și Louvre Hotels Group.

Mogotel a fost fondat în anul 2002, pe când Hotel Forum, un mic hotel din Riga (Letonia), a devenit proprietatea companiei și apoi a fost vândut. Mai târziu, încă 6 hoteluri din Riga au intrat în portofoliul companiei, hoteluri care au fost dezvoltate și vândute la prețuri foarte mari. Pe de altă parte, începuturile companiei ca operator au fost în anul 2009, moment în care a fost preluată conducerea Old Riga Palace Hotel.

Acum doi ani, Mogotel și grupul francez Accor au redeschis Novotel Budapest Centrum Hotel, dotat cu 227 de camere. Acest moment a marcat intrarea grupului leton în Ungaria. La momentul actual, Mogotel Hotel Group se ocupă de 24 de hoteluri în Letonia, Estonia, Ucraina, Germania, Polonia, Ungaria, Slovenia, Slovacia și Bulgaria.

Vezi și: Cele mai bune localuri cu fructe de mare de pe litoral. Românii trebuie neapărat să ajungă aici