- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un nou proiect gigant de 1 milion de euro în București! Nicușor Dan își începe al doilea mandat ca primar cu o victorie

25 Jun, 19:49 • Fundeanu Madalina
Pas important pentru București. Nicușor Dan a obținut peste 1 milion de euro pentru un mare proiect din Capitală.
Un nou proiect gigant de 1 milion de euro în București! Nicușor Dan își începe al doilea mandat ca primar cu o victorie

Se anunță proiecte majore în București! Nicușor Dan s-a mișcat cât se poate de repede și a reușit să obțină mai mult de un milion de euro pentru reconstruirea patinoarului „Mihai Flamaropol”, aflat în incinta Complexului „Lia Manoliu”, conform Bugetul.ro.

Pas important pentru București. Nicușor Dan a obținut peste 1 milion de euro pentru un mare proiect din Capitală

Primăria Capitalei se află deja în procesul de organizare a unei licitații pentru șantier. Proiectarea și execuția se vor desfășura în termen de 24 de luni. Pe de altă parte, firma care se va ocupa de acest proces va beneficia de un contract pentru o perioadă totală de 12 ani. Acest lucru se întâmplă în condițiile în care primăria are deja contracte în desfășurare de aproape 67,3 milioane de lei.

Pe 19 iunie 2024, a fost publicat în SEAP contractul antamat care are în vedere servicii de reprezentare și de dirigenție de șantier aferente obiectivului de investiții: „Refacere și modernizare Patinoar artificial «Mihai Flamaropol» și extinderea de spații adiacente necesare desfășurării activităților sportive și de agrement”.

Oricine va câștiga licitația publică va avea 4 luni la dispoziție pentru a face rost de avize și să facă proiectul, dar și 20 de luni să mobilizeze muncitorii și să pregătească lucrarea în întregime. În cazul în care termenul ar fi respectat, la finalul verii anului 2026, bucureștenii s-ar putea bucura de patinoar.

Ai mai putea citi: Nicușor Dan promite încă 70 de kilometri de conducte înlocuite în 2024: „Lucrările avansează”

Nicușor Dan
Nicușor Dan

În urma finalizării lucrărilor, firma este nevoită să acorde 120 de luni de garanție. Taxa pentru mentenanță se va include în suma stabilită de primarul Capitalei, Nicușor Dan. Termenul este destul de îndrăzneț, având în vedere că mandatul său este garantat doar pentru următorii 4 ani.

Ce urmărește Nicușor Dan în această licitație

Instituția în frunte cu Nicușor Dan a stabilit că va ieși câștigătoare firma care are cel mai bun raport calitate-preț. În ceea ce privește prețul ofertei, autoritatea contractantă oferă 40% din cele 100 de puncte pentru calificare, iar în ceea ce privește expertiza profesională (însemnând expertul pentru costuri, expertul de calitate sau coordonatorul de echipe) vor fi acordate 26 de procente. De asemenea, încă 34% va conta metodologia privind prestarea serviciilor.

Potrivit informațiilor publicate în SEAP, Primăria Capitalei a stabilit un buget estimat inițial la 4.412.767,77 de lei fără TVA, respectiv la 5.608.193,6 lei cu TVA inclusă, respectiv 1.144.529,3 euro. Suma va cuprinde: servicii de consultanță, reprezentare și dirigenție de șantier.

Banii care vor fi investiți în patinoar, conform deciziei lui Nicușor Dan, sunt publici, provenind din taxele și impozitele plătite de locuitorii din București.

Vezi și: Ciprian Ciucu, primarul reales al Sectorului 6, desființează referendumurile propuse de Nicușor Dan: „Pentru ce vrea bani?”