Situația pensiilor speciale din România nu s-a terminat încă. Primele informații arată că există un nou scandal în coaliția de guvernare, având în vedere că nu s-a putut identifica o soluție până în acest moment, susține antena3.ro.
O ședință tensionată a avut loc pe parcursul zilei de astăzi în coaliția de guvernare, în momentul în care s-a discutat despre pensiile speciale. Ultimele informații arată că nu s-a putut stabili nicio soluție în ceea ce privește recalcularea acestora. Statul român riscă să piardă aproximativ 3 miliarde de euro din banii europeni.
În ciuda faptului că reforma de calculare nu este încă stabilită, reprezentanții s-au gândit că pensiile speciale nu trebuie să depășească indemnizația pe care președintele Klaus Iohannis o primește. Casa Națională de Pensii arată că, în medie, un diplomat beneficiază de suma lunară de aproximativ 5.800 lei. Problemele nu par să apară nici pentru funcționarii parlamentari, având în vedere că aceștia se bucură de un venit de 5.000 lei. Nici personalul aeronautic civil nu are motive de îngrijorare, indemnizația primită de acesta fiind estimată la 11.500.
Te-ar putea interesa și: Adevărul iese la iveală! Un locotenent-colonel prezintă adevăratul talon de pensie specială. Cu cât i-au crescut veniturile din februarie 2013 și până în prezent
Cu toate acestea, situația nu este una favorabilă pentru magistrați, luând în considerare că pensia lor este de 21.500 lei, iar salariul brut al președintelui este de aproximativ 24.000. În conformitate cu măsura stabilită în coaliția de guvernare, aici este nevoie să se facă ajustări, pentru că cea mai mare indemnizație primită de o persoană care face parte din această categorie este de 41.000 lei. Dacă regula este aplicată, atunci veniturile ar trebui să fie reduse cu cel puțin 16.000.
Recalcularea indemnizației este un subiect adesea discutat în ultima perioadă. Românii pot cere acest lucru prin intermediul unei solicitări oficiale, alături de câteva documente necesare. Modificările pot fi realizate la nivelul persoanelor care au făcut un stagiu de cotizare după deschiderea dreptului de pensie, dar și pentru cele care au mai desfășurat activități profesionale după ce au împlinit vârsta de retragere. Oamenii care se regăsesc în această situație trebuie să depună o cerere la Casa de pensii, alături de:
Citește și: Recalculare pensie 2023. Actele necesare pentru a solicita reanalizarea veniturilor lunare