- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un nou sprijin financiar. Se dau 3.700 de lei pentru români

16 Jul, 18:23 • Bumbeneci Diana
Vești excelente. Se dau până la 3.700 de lei pentru aceşti români, pentru ce se oferă banii.
Un nou sprijin financiar. Se dau 3.700 de lei pentru români

Vești noi pentru românii interesați de sprijin financiar de la Guvern. Un nou program a fost anunţat în România. Statul oferă până la 3.700 de lei pentru o anumită categorie de români. Desigur, aceştia trebuie să îndeplinească nişte condiţii pentru a-i primi.

Sprijin financiar de 3.700 de lei pentru români

Banii sunt mult aşteptaţi în fiecare lună, motiv pentru care anunţul este unul de-a dreptul extraordinar pentru aceşti români.

În România, a fost lansat un nou program destinat sprijinirii elevilor. Statul va oferi burse de până la 3.700 de lei pe lună tinerilor care obțin premii la olimpiadele și concursurile naționale și internaționale. Conform noilor reguli, bursele de excelență pentru anul școlar 2024-2025 vor fi acordate pe baza rezultatelor obținute în anul școlar anterior.

Sprijin Financiar pentru Performanțele Academice
Acest program are scopul de a încuraja performanțele academice prin recompensarea elevilor care excelează la diverse materii. Bursele oferite de statul român pot reprezenta un sprijin important pentru cei care doresc să investească în educația și viitorul lor.

Valoarea Burselor de Excelență

Cea mai mică bursă de excelență olimpică, denumită „bursa națională”, recompensează elevii care obțin premii la olimpiadele naționale și are o valoare de 700 de lei. Elevii care câștigă premiul I sau medalia de aur la olimpiade internaționale vor primi „bursa internațională” de 3.700 de lei. Pentru premiul II, se va acorda suma de 2.775 de lei, iar pentru premiul III sau medalia de bronz, tinerii vor primi 1.850 de lei.

Statul s-a gândit şi la cei care primesc o diplomă de mențiune, suma alocată acestora fiind de 925 de lei.

sprijin financiar
sprijin financiar

Ce tipuri de burse sunt în România

Bursele oferite de stat pentru elevii din România se încadrează în mai multe clase:

  • Bursă de excelență olimpică I;
  • Bursă de excelență olimpică ÎI;
  • Bursă de merit;
  • Bursă de reziliență;
  • Bursă socială
  • Bursă tehnologică.

Cea de merit are o valoare cuprinsă între 338 şi 450 de lei şi se acordă elevilor clasele V, VI, VII, IX, X și XI cu media anuală de cel puţin 9.50.

Vezi și: Pensiile care vor fi calculate din nou în 2024. Simona Bucura Oprescu: „Nu trebuie să ne mai aducă documente”

Pentru clasa a V-a se va lua în considerare media primelor două intervale de învăţare ale anului şcolar în curs. Pentru clasa a IX-a, similar, se va lua în considerare media de admitere la liceu.

Pentru toţi ceilalţi elevi se va lua în considerare media anului şcolar trecut. Bursele de merit se acordă în continuare şi elevilor care au obţinut premiile I, II sau III la etapele judeţene ale olimpiadelor şcolare recunoscute de Ministerul Educaţiei, premiul I la etapele naţionale ale concursurilor sau competiţiilor şcolareşi extraşcolare, recunoscute şi finanţate sau nefinanţate de Ministerul Educaţiei şi elevilor care au obţinut medaliade aur sau locul I la campionatele naţionale organizate de Federaţiile naţionale olimpicesau la probele olimpice.

Bursa de merit va avea acelaşi cuantum ca şi până acum, de 450 de lei pe lună”, a explicat Ligia Deca.

Bursa de rezilienţă, cea socială şi bursa tehnologică au valoarea de 300 de lei pe lună.

Citește și: Veste majoră pentru pensionari. Simona Bucura Oprescu: „Vor fi pensionari care, după 1 septembrie, vor avea categoric avantaje”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult