- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un nou val de caniculă lovește România. ANM anunță județele afectate duminică și luni

10 Aug, 14:18 • Bumbeneci Diana
România nu pare că scape de alertele de caniculă nici la începutul lunii august. Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis un nou cod galben de vreme severă, valabil duminică și luni.
Un nou val de caniculă lovește România. ANM anunță județele afectate duminică și luni

COMUNICAT: Administrația Națională de Meteorologie a transmis un cod galben de caniculă, valabil duminică și luni în 15 județe din sudul și vestul României.

Cod galben de caniculă în România

Duminică și luni, în sudul Crișanei, Banat, Oltenia și în cea mai mare parte a Munteniei va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade, mai ridicate luni, izolat până spre 38 de grade. Nopțile vor fi tropicale, cu valori termice în jurul a 20 de grade.

Valul de căldură va persista în sud-vest și sud și în zilele următoare, mai spun meteorologii.

Ai mai putea citi: Meteo 12 august – 10 septembrie 2024. Fenomene extreme și temperaturi ieșite din comun pentru următoarele 4 săptămâni

cod galben de canicula
cod galben de canicula

Prognoza meteo pentru București
De luni dimineață și până marți dimineață, vremea va fi caniculară, cu disconfort termic ridicat și indice temperatură umezeală (ITU) ce va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Temperatura maximă de duminică se va situa în jurul a 35 de grade, iar luni se vor înregistra 36…37 de grade. Temperaturile minime vor fi de 18…20 de grade.

Cerul va fi mai mult senin și vântul va sufla slab și moderat.

Citește și: Noi zile libere pentru români. Când vor beneficia de o nouă minivacanță

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult