- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un nou val de concedieri la un complex energetic din România. Peste 100 de angajați vor rămâne fără loc de muncă

28 Jun, 21:48 • Fundeanu Madalina
Concedieri în masă la un complex energetic din România. Angajații problematici vor fi dați afară.
Un nou val de concedieri la un complex energetic din România. Peste 100 de angajați vor rămâne fără loc de muncă

Se anunță un nou val de concedieri! Mai mult de 120 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia (CEO) nu vor beneficia de prelungirea contractelor de muncă pe perioadă determinată. Anunțul a fost făcut vineri, 28 iunie, printr-un comunicat de presă transmis de instituție, conform informațiilor furnizate de știripesurse.ro.

Concedieri în masă la un complex energetic din România. Angajații problematici vor fi dați afară

Conform comunicatului transmis, se vor face peste 120 de concedieri, în urma analizei efectuate în fiecare subunitate a CEO, în zonele unde activitatea se restrânge prin închiderea unor perimetre miniere, după cum arată Planul de Restructurare şi cu încadrarea în Bugetul de Venituri şi Cheltuieli aprobat pentru anul 2024.

Astfel, număr de 124 angajaţi în total nu vor beneficia de prelungirea contractelor de muncă pe perioadă determinată.

Ai mai putea fi interesat și de: Val de concedieri la firma unui mare producător de echipamente auto din România. Decizia radicală care a lăsat o mulțime de angajați fără locuri de muncă

concedieri
concedieri

„Aceste măsuri sunt necesare pentru a ne alinia strategiei de restructurare şi pentru a menţine echilibrul financiar.

În acelaşi timp, dorim să subliniem că angajaţii care au înregistrat abateri disciplinare, absenţe nemotivate, concedii fără plată sau care nu şi-au însuşit aptitudinile profesionale necesare nu vor beneficia de prelungirea contractelor de muncă pe perioadă determinată.

Complexul Energetic Oltenia îşi exprimă angajamentul faţă de angajaţii săi şi va continua să faciliteze tranziţia acestora prin oferirea suportului necesar în procesul de restructurare.

Ne angajăm să gestionăm acest proces cu transparenţă şi responsabilitate, menţinând comunicarea deschisă cu toate părţile implicate”,este notat în comunicatul de presă.

Încă din toamna anului trecut, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a declarat de repetate ori că statul român va transmite solicitări Comisiei Europene în vederea prelungirii programului de restructurare a CE Oltenia, cu amânarea închiderii termocentralelor pe lignit. Aceasta este o urmare a întârzierilor înregistrate în implementarea proiectelor noilor unități de producție fotovoltaice și pe gaze, ce au scopul de a înlocui parcul de generare pe cărbune.

Vezi mai multe știri: EURO 2024. Prima uriașă pe care vor pune mâna fotbaliștii din Georgia după calificarea în optimi. Miliardarul care promite marea cu sarea