- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un român a colaborat cu Dior! Acesta a creat o poșetă pe care este inscripționat un proverb românesc!

17 Dec, 19:09 • Oprea Alina
România are foarte mulți români talentați, iar acest lucru se observă prin realizările acestora. Mircea Cantor este românul stabilit la Paris care a creat o poșetă în colaborare cu Dior pe care este inscripționat un proverb românesc!
Un român a colaborat cu Dior! Acesta a creat o poșetă pe care este inscripționat un proverb românesc!

Este incredibil ce a putut realiza un român! Acesta a realizat o relație extraordinară evidențiată printr-o punte între tradiție și lux. Românul este foarte cunoscut și stabilit la Paris, Mircea Cantos, iar acesta și-a pus amprenta pe celebra poșetă Lady Dior, într-o ediție limitată, care va fi lansată în decursul zilei de luni. Imaginile cu superbele accesorii au făcut valuri în ultimele zile. Casa Dior l-a ales pe artist să redeseneze geanta emblematică, denumită după prințesa Diana, pentru o colecție exclusivistă. Modelul realizat de Mircea Cantor poartă numele Grădina Raiului – Jardin du Paradis – și conține motive tradiționale românești.

Ai putea fi interesat și de: Ce înseamnă pentru România proiectul de lege adoptat de SUA pentru dezvoltarea Mării Negre. Ministrul Economiei a venit cu explicații

Un român a creat o ediție limitată Dior

Campania „Dior Lady Art” a ajuns la ediția cu numărul opt. Casa Dior a colaborat cu aproximativ 12 artiști de renume la nivel mondial, care au fost învățați să creeze propria variantă a genții. Mircea Cantor, românul stabilit la Paris, și-a pus amprenta asupra unei poșete, iar aceasta vine în două variante: bej și negru, și este inspirată de modelele tradiționale găsite în Bihor, zona în care s-a născut bunica artistului. Este formidabil faptul că sunt elemente tradiționale care recunosc amprenta acestuia pe poșeta Dior.

Dior
Dior

Astfel, pe geantă se regăsesc împletituri din piele, care amintesc de motivul frânghiei, des întâlnit în Ardeal, în țesături, pe porțile oamenilor și folosit mult în lucrările artistului. Pe mânere se găsește o altă bucată din ADN-ul culturii românești, proverbul „fă rai din ce ai”, tradus și în engleză și franceză. Un exemplar al poșetei clasice costă 6.000 de lei, varianta semnată de Mircea Cantor ar putea costa însă mult mai mult, mai ales că au fost create numai 100 de exemplare.

Mircea Cantor a știut cum să modeleze această poșetă, astfel încât elementele tradiționale ale României să se poată observa. De asemenea, acesta este foarte talentat, iar faptul că a colaborat cu acest brand renumit, nu ne poate face decât mândri, potrivit Digi24.

Ai putea fi interesat și de: Autoturism de epocă unicat în România, cumpărat din SUA de un medic buzoian. Bolidul de lux produs în 1986 are doar 18.000 de mile la bord