George A.C. se luptă din 2022 să-și recupereze suma colosală de 1.6 milioane de dolari și mai multe bunuri de lux, după ce au fost descoperite în mașina unui cuplu de ucraineni, în momentul în care încercau să intre în România. Așa cum arată informațiile relatate de ziare.com, oamenii ar fi recunoscut că au luat geamantanele românului din greșeală, încercând să fugă din calea războiului din Ucraina.
La data de 14 martie 2022, un cuplu de ucraineni a încercat să intre în România prin punctul de frontieră de la Albița, județul Vaslui. În acel moment, în mașina oamenilor a fost descoperită o adevărată comoară: sumele colosale de 1.6 miliarde de dolari și 50.000 euro, dar și diamante și genți în valoare de 900.000 euro.
Primele informații arată că bunurile aparțin unui român din București. George A.C. a dat în judecată Biroul Vamal de Frontieră Albița, solicitând instanței să dispună ridicarea sechestrului instituit la data de 14 martie 2022. Bărbatul susține că bunurile i-ar aparține, dar cu toate acestea, nu a putut face dovada că este proprietarul averii. În instanță au fost depuse mai multe documente, printre care și un „Process Certificate”, prin care românul vrea să arate că bunurile nu provin dintr-un conflict.
Citește și: Autoritățile au găsit 500.000 de euro într-o mașină. Ce au declarat pasagerii
Instanța a avut nevoie de mai multe amânări, până să ia o decizie. Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Huși. Individul nu a reușit să convingă judecătorii că el este proprietarul bunurilor, tocmai de aceea, cererea a fost respinsă. Instanța arată că este necesar ca românul să explice ce „reprezintă înscrisurile depuse şi pentru a depune în copie tradusă transcrierea acestora”.
„Respinge ca nefondată contestația la executare formulată de contestatarul C. A. GEORGE, în contradictoriu cu intimata DIRECȚIA REGIONALĂ VAMALĂ IAȘI, Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată”, potrivit portalului instanțelor de judecată.
Bucureșteanul a făcut apel la această decizie, urmând să se judece la instanța superioară. Miza este de 1.6 milioane de dolari și 50.000 euro, dar și genți și diamante care ating valoarea uriașă de 900.000 euro.
Comoara a fost confiscată de autoritățile române de la un cuplu de ucraineni, care încerca să intre în țară. Oamenii au declarat încă din acel moment că bunurile nu le aparțin, tocmai pentru că le-ar fi luat accidental, din disperarea de a fugi din calea războiului.
Cu toate acestea, legea este clară: dovada cu acte că bunurile și banii aparțin unui individ trebuie făcută în termen de 90 zile. În caz contrar, comoara intră în posesia statului român. Ultimele informații arată că un dosar penal în care se fac cercetări pentru contrabandă a fost deschis la Parchetul de lângă Judecătoria Huși.
Te-ar putea interesa și următorul subiect: Telefoanele ţinute în sertar, comoară pentru români. Cât aur şi argint conţin cele 5,3 miliarde de gadgeturi ieşite din uz