- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un sat din România a fost șters de pe fața pământului în doar 3 zile. Motivul pentru care toți locuitorii au fost evacuați de urgență

07 Jun, 21:05 • Fundeanu Madalina
Satul din România care a fost demolat în doar 3 zile. Localnicii au fost obligați să-și părăsească locuințele și să plece.
Un sat din România a fost șters de pe fața pământului în doar 3 zile. Motivul pentru care toți locuitorii au fost evacuați de urgență

Satele din țara noastră joacă un rol important în peisajul cultural și social al României. Micile comunități rurale, caracterizate de case tradiționale, străzi înguste și peisaje pitorești, sunt de cele mai multe ori considerate ca fiind nucleul tradițional al vieții românești, conform PlayTech.ro.

În aceste așezări din România, tradițiile din cele mai vechi timpuri se îmbină cu modernitatea, iar viața „la țară” este simbolizată de agricultură, meșteșuguri tradiționale și un stil de viață liniștit și apropiat de natură.

Satul din România care a fost demolat în doar 3 zile. Localnicii au fost obligați să-și părăsească locuințele și să plece

Pe măsură ce timpul a trecut, anumite sate au trecut prin schimbări uriașe, cum ar fi industrializarea sau migrația populației către orașe, însă multe dintre ele au reușit să-și păstreze autenticitatea și farmecul tradițional.

Satul Câmpul lui Neag care se află în județul Hunedoara a fost demolat într-un timp record de numai trei zile. Locuitorii au rămas pe drumuri, fiind obligați să-și părăsească locuințele.

Ai mai putea fi interesat de: Românii își pot cumpăra casă cu 1.000 de lei. Puțină lume știe de acest loc din România

Satul Câmpul lui Neag
Satul Câmpul lui Neag

Motivul acestei acțiuni drastice și urgente a fost descoperirea unui zăcământ important de cărbune în această zonă, care urma să fie exploatat în carieră deschisă. Acest loc, aflat în capătul vestic al Văii Jiului, avea o istorie bogată de sute de ani. Aici au locuit mai multe familii de momârlani și munteni în cei peste 500 de ani de existență.

În perioada 1962 – 1967, mii de muncitori au lucrat la construcția barajului Valea de Peşti, iar satul Câmpul lui Neag s-a bucurat de o perioadă de liniște. Însă, în anii ’80, lucrurile s-au schimbat radical când s-au descoperit zăcăminte de cărbune pe terenurile din această zonă. Se crede că zăcământul are o calitate deosebită, iar locul s-a transformat rapid într-un crater, iar casele locuitorilor au fost demolate într-un timp extrem de scurt.

Demolarea satului Câmpul lui Neag a fost un motiv de mare tristețe pentru localnici, care au pierdut un loc liniștit și plin de istorie. Mulți nu au vrut sp accepte această schimbare radicală, considerând-o un dezastru pentru comunitatea lor. În anul 1987, localnicii au fost anunțați că trebuie să-și părăsească de urgență locuințele, iar armata a intervenit pentru evacuarea satului.

Vezi mai multe știri: Cât costă o casă într-o localitate din România în care au mai rămas doar 10 oameni. Prețul este astronomic!