- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un singur român a împrumutat statul cu 342 de milioane de lei. Ministerul Finanțelor îi oferă o dobândă uriașă în fiecare an

21 Aug, 18:30 • Bugiu ⁠Ana Maria
un singur investitor român a împrumutat statul cu 68 de milioane de euro. Dobânda neimpozabilă pe care o dă Ministerul Finanțelor în fiecare an este uriașă.
Un singur român a împrumutat statul cu 342 de milioane de lei. Ministerul Finanțelor îi oferă o dobândă uriașă în fiecare an

Un singur investitor persoană fizică a împrumutat statul român cu 342 milioane de lei (68 mil. euro) prin cea mai recentă emisiune de titluri de stat Fidelis, ediţia august 2024, pentru care va fi remunerat de Ministerul Finanţelor cu o dobândă neimpozabilă de 24 mil. lei în fiecare an, arată calculele realizate de zf.ro.

Acesta a subscris titluri de stat Fidelis în emisiunea cu scadenţa pe cinci ani, cea pentru care Ministerul Finanţelor plăteşte o dobândă de 7% pe an neimpozabilă, ordinul venind chiar în ultima zi a perioadei de subscriere, adică pe 20 august 2024, mai scris sursa citată.

Te-ar putea interesa și: Titlurile de stat Fidelis și Tezaur, o alternativă de economisire din ce în ce mai atrăgătoare pentru români. Peste 2,3 miliarde lei, investite în titlurile Fidelis din august 2024

foto: un român a imprumutat statul român cu 342 milioane de lei

Un singur român a împrumutat statul cu 342 de milioane de lei. Ministerul Finanțelor îi oferă o dobândă uriașă în fiecare an

Investitorul a avut o treime din subscrierile totale pe această tranșă, acestea ajungând la 970 de milioane de lei. În luna august a acestui an, valoarea totală a subscrierilor Fidelis a atins 3,2 miliarde de lei, un record, cu puțin mai mult față de aprilie a aceluiași an, unde totalul a fost de 3,186 de miliarde de lei.

Cel puțin 5.122 de români au subscris titluri de stat în lei pe 5 ani cu o dobândă de 7% pe an. cazurile pentru subscrieri multiple pe aceeași acdență sunt rare, nefiind un avantaj real, prezintă sursa citată.

Următoarele subscrieri enorme au fost de 77 de milioane de lei, respectiv 20 de milioane de lei. Mediana celor 5.100 de ordine este de 30.000 de lei, iar media de 189.000 de lei.

1,7 miliarde de lei au fost investiţiile în titlurile de stat denominate în monedă naţională, iar 311 mil. euro, cele în monedă europeană. Ediția Fidelis din august 2024 a fost cea cu numărul 18 și s-a derulat pe o perioadă de 8 zile lucrătoare, adică de la 8 august până la 20 august.

Subscrierile au fost următoarele:

  • 514 mil. lei pentru tranşa în lei cu dobândă 5,8% şi scadenţă pe un an
  • 202 mil. lei pentru donatorii de sânge cu o dobândă de 6,8% pe an
  • 970 mil. lei pentru tranşa în lei pe cinci ani cu dobânda de 7% pe an

Te-ar putea interesa și: Fidelis înregistrează subscrieri cu sume record. Oferta se încheie peste 7 zile