- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un tânăr fermier din Satu Mare a fost refuzat, în piața locală, să își vândă producția de piersici: „Mi-au zis că nu au mese disponibile, deși erau mese neocupate”

25 Jul, 19:55 • stefan.vlad
Un tânăr fermier din Satu Mare a fost refuzat, în piața locală, să își vândă producția de piersici. Cătălin Donca a rămas profund dezamăgit, pentru că nu are unde să își vândă producția de fructe pe care o are în livadă. El deține 6 hectare de piersici cu o producție de aproximativ 20 de tone, fructe certificate biologic.
Un tânăr fermier din Satu Mare a fost refuzat, în piața locală, să își vândă producția de piersici: Mi-au zis că nu au mese disponibile, deși erau mese neocupate

Un tânăr fermier din Satu Mare, refuzat în piață. Chiar dacă multe dintre tarabe nu erau ocupate, Cătălin Donca a primit un răspuns negativ pe motiv că nu mai sunt disponibile.

Citește și: Vin vești proaste pentru fermieri! Condiții mult mai dure pentru sprijinul acordat din fonduri UE „Este o bătălie pe care noi am dus-o și nu am reușit să o câștigăm”

Un tânăr fermier din Satu Mare, refuzat în piață

Astăzi am avut una dintre cele mai mari dezamăgiri întâlnită ca și producător. Dețin o plantație de 6 hectare de piersici cu o producție de aproximativ 20 de tone certificată biologic.

Am încercat să intru local pe piață la diferite aprozare și magazine pentru a le furniza fructe românești! Și să închiriez o masă în piață pentru a reuși să îmi vând și piersicile, ghiciți ce? Nu au mese disponibile deși erau mese neocupate”, a transmis Cătălin Donca, pe rețelele sociale.

Fermierul a dezvăluit că a găsit și cumpărători interesați, dar prețul oferit de aceștia a fost sub valoarea reală a fructelor, mai ales că este vorba despre o producție certificată bio.

Am găsit oameni interesați de o colaborare, totul frumos până în acest punct. A venit momentul să discutăm prețul, mi s-a oferit suma de 4,40 lei/kg TVA inclus adică suma de 4 lei/ kg și ei le vând cu suma de 10 lei/ kg. Mi s-a comunicat că acesta este prețul de vânzare a fructelor importate din Grecia.

Am rămas uimit! Câștig 4 lei/kg din acei 4 lei trebuie să scot cheltuielile de întreținere, să plătesc zilierii, să îmi scot investiția! Concluzia: bine că există bănci să te poți împrumuta! Cu zâmbetul pe buze zic: Ne merităm soarta de a fi români”, a conchis tânărul fermier.

Fermierii se lovesc de o nouă problemă

Fermierii români trag un semnal de alarmă. Foliile din care sunt făcute solariile sunt lăsate pe câmpuri, iar apoi, fiindcă sunt luate de vânt, ajung pe terenurile arabile.

După ce nu mai sunt utilizate, foliile din care sunt făcute solariile sunt lăsate pe câmpuri, fără să le strângă nimeni. Luate de vânt, ele ajung pe terenurile arabile, iar fermierii români trag un semnal de alarmă.

„Zeci de ani, sute de kilograme, mii de kilograme. Unii o mai strângeau, îi dădeau foc, alții nu. O lăsau acolo. Dacă nu era pământul lui, acolo o lăsau.

O lua vântul și o ducea la vecini pe câmpuri, peste tot”, spune Ioan Andrei, fermier în zonă, informează StirileProTV.

Primarul comunei Călărași (din județul Dolj) precizează că nici firmele de colectare nu vor să ridice foliile uzate. Sorin Sandu avertizează că terenul va fi contaminat și imposibil de cultivat. El a spus că fermierii români sunt dispuși să facă orice, doar pentru a nu mai ajunge iar în situația în care trebuie să ardă și să îngroape foliile din care sunt făcute solariile.

„Dacă vom continua în felul asta, în 10 ani de zile terenul vă fi contaminat și imposibil de cultivat. Nimeni nu vrea să le ia nici gratis, le oferim, le și încărcam, facem orice, numai să nu ajungem din nou în situația să le îngropăm sau să le ardem”, explică primarul Sorin Sandu.

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...