- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Un turist african a rămas uimit după ce a ajuns în România: „A fost un șoc să văd femei fumând. Aproape mi-am sunat părinții să-i anunț că mă întorc acasă”

17 May, 19:08 • Bocioacă Bianca
Un turist african a povestit de ce fel de experiențe a avut parte în România și le-a expicat și altor străini că țara noastră este un loc sigur de vizitat.
Un turist african a rămas uimit după ce a ajuns în România: „A fost un șoc să văd femei fumând. Aproape mi-am sunat părinții să-i anunț că mă întorc acasă”

Într-un videoclip postat pe TikTok, un african a dezvăluit șocurile culturale pe care le-a avut pe durata vizitei în România. Una dintre primele observații a avut legătură cu afecțiunea manifestată de români în public.

„Un șoc pentru mine a fost afecțiunea în public. Dumnezeule, prima oară m-am gândit ”Ce se întâmplă aici? De ce toți oamenii se sărută în locuri publice?”. Pe parcurs am realizat că în România e normal. Deci, dacă aveți de gând să veniți aici, să luați aminte că afecțiunea în public este un lucru normal în România”, a povestit turistul african.

Citește și: Salina Praid s-a scufundat. Ministerul Economiei recomandă turiștilor să evite zona

O altă surpriză pentru acesta a fost că la noi femeile fumează în public, aspect considerat neobișnuit în alte culturi. Inițial a fost șocat de acest lucru, dar a înțeles repede că este o parte integrantă a vieții cotidiene din România.

„Al doilea șoc a fost să văd femei fumând. Aproape că mi-am sunat părinții să-i anunț că mă întorc acasă. Apoi iar am realizat că sunt în România și e un lucru foarte normal”, a continuat el.

Turist african în România: „Reacționează ca și cum i-ai deranjat”

Tânărul a remarcat diferențe și în comportamentul social, mai ales în ceea ce privește interacțiunile dintre vecini. Dacă în cultura sa este normal ca vecinii să se salute și să schimbe câteva vorbe, în România lucrurile stau complet diferit.

„Un alt șoc,  a fost când am realizat că vecinii nu se salută între ei. Când le urezi vecinilor ”bună dimineața”, reacționează ca și cum i-ai deranjat. De unde vin eu, vecinii, până și străinii, se salută, se întreabă ”ce mai faci?”. E normal aici, în România, să nu saluți pe cineva pe care nu-l cunoști și nu te ofensa dacă nu îți răspund la salut”.

Turistul african a remarcat și obiceiul românilor de a mânca în public, o practică cmplet neobișnuită în cultura sa.

„M-a surprins și faptul că oamenii mănâncă în public. De unde vin eu, oamenii care mănâncă în public sunt considerați nebuni dar aici e ceva firesc.” 

„De asemenea, să oferi locul tău unui bătrân în semn de respect nu este un lucru foarte comun. În România, dacă oferi locul tău din autobuz sau orice alt mijloc de transport, unui bătrân, acesta o să îți reproșeze că nu are nevoie de locul tău pentru că nu e atât de bătrân. Deci, dacă vii în România, vezi-ți de treaba ta și nu te ridica să oferi loc până când nu îți cere cineva să faci asta și să-i ajuți.”, povestește tânărul.

Citește și: Cea mai mare platformă de promovare a României a fost lansată. Autoritățile vor să crească cu 20% numărul de turiști străini cu cele 12 rute și 275 de obiective

Întrebat de utilizatorii TiokTok dacă România este o țară sigură, tânărul a dezvăluit că, în timpul vizitei sale, nu a întâmpinat nicuin incident neplăcut.

„Sunt de părere că șansele să fi lovit de un fulger sau să fii lovit de o mașină sunt mult mai mari decât să fi victima unui act infracțional, în majoritatea locurilor din România. România este o țară pașnică și prietenoasă. Nu aș spune că este o țară în care nu există infracțiuni, dar rata criminalității este mică și șansele să experimentezi sau să vezi o infracțiune sunt, din fericire, mici. De când stau în România, nu am trecut prin așa ceva și nici nu am fost martor al unor incidente. Evident, sunt locuri în care nu te poți simți în siguranță, mai ales în orașele mari, cum ar fi București”, a spus turistul african, potrviti stiridiaspora.ro.

@vision_studeo So many people assume that there could be a high crime rate in Romania. For someone who have lived here for a long time, I have shared my opinion based on my experience so far. #romania #transilvania #bucuresti #livinginromania #livinginromania #learningromanian ♬ Swear By It – Chris Alan Lee