- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

UNDE câștigă românii cel mai bine. Top 5 țări europene atractive la capitolul salarii

27 Sep, 20:00 • Anghel Valentin
Pentru românii aflați în căutarea unui salariu bun, Occidentul a fost și rămâne o țintă relativ la îndemână. Într-un top la nivel european, cel puțin cinci țări înregistrează salarii a căror medie este de până la 4.000 de euro - sumă care, oricum am dezbate subiectul, depășește cu mult ce se câștigă în România.
UNDE câștigă românii cel mai bine. Top 5 țări europene atractive la capitolul salarii

Cu gândul la salarii mari, mulți își pun aceeași întrebare: este plecarea din România o soluție? Unii răspund că da. Iată cum se prezintă un clasament al țărilor europene aflate printre primele opțiuni ale celor care vor să muncească în străinătate, potrivit playtech.

1.Germania – 3.600 de euro salariul mediu brut

Conform sursei citate, oferă oportunități în diferite domenii precum IT, ingineria sau sănătatea. Salariul mediu în această țară este de circa 3.600 de euro, cu mențiunea că vorbim despre salariul brut. Conform sursei citate, mulți români sunt atrași de cultura muncii din această țară, care înseamnă, în primul rând, eficiență și disciplină. În aceste condiții, nu e de mirare că numărul românilor care au emigrat în Germania a crescut cu 20 la sută în ultimii cinci ani, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS).

2.Marea Britanie – rămâne o țintă și după Brexit 

În Regatul Unit al Marii Britanii, românii pot avea, în funcție de domeniu, lefuri între 2.500 și 4.000 de euro pe lună – echivalentul în lire, desigur, ținând cont că Marea Britanie nu mai face parte din Uniunea Europeană. În ciuda Brexitului, mulți români au rămas în Marea Britanie, motivați de lefuri, iar alții au plecat la muncă tot acolo. Marea Britanie rămâne, astfel, o țintă atractivă datorită atât diversității culturale, cât și oportunităților de carieră. Românii activi în domenii precum construcțiile și serviciile sociale se declară mulțumiți de alegerea făcută.

Citește și Românii se vor putea proteja de inflație prin titlurile de stat FIDELIS. Dobânzi de 7% în lei și 5% în euro

3.Țările de Jos (Olanda) – standarde înalte de trai, echilibru muncă – viață

Și Olanda a devenit o țară dorită de mulți români care vor să lucreze ”afară”. Motivele țin atât de salarii – circa 3.400 de euro, în medie, pe lună -, cât și de standardele înalte de trai și de echilibrul muncă – viață din această țară. Potrivit sursei citate, patronii olandezi laudă competențele aduse de salariații români, în special în domenii precum tehnologia informației și agricultură.

4.Franța – protecție socială și beneficii

În Franța, leafa medie este de circa 2.800 de euro pe lună (brut), iar oportunitățile de muncă includ, pentru români, domenii printre care turismul, industria și multe altele. Parisul, de pildă, atrage și pentru joburi în servicii și cultură. Franța este cunoscută pentru protecția socială și beneficii, ceea ce face, potrivit sursei citate, ca viața să fie mai ușoară, inclusiv pentru imigranți.

5.Austria – salarii de până la 4.000 de euro

În Austria, românii pot câștiga între 2.800 și 4.000 de euro brut pe lună, plajă salarială extrem de competitivă. Oportunități de muncă se întâlnesc în turism, sănătate și inginerie, la care se adaugă accesul la sisteme educaționale și de sănătate extrem de bine puse la punct.

În România, salariul mediu net depășește cu puțin 1.000 de euro.

Citește și Panouri fotovoltaice plutitoare pe şapte lacuri de acumulare de pe Olt. Parteneriat între Hidroelectrica şi compania Masdar din EAU