- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Unde mai găsești locuințe sub 50.000 euro în București. Topul zonelor accesibile în 2024

21 Feb, 12:01 • Bumbeneci Diana
Analiză realizată de Imobiliare.ro: Topul celor mai ieftine apartamente din București. Plătești pe anumite locuințe până în 50.000 euro
Unde mai găsești locuințe sub 50.000 euro în București. Topul zonelor accesibile în 2024

Cumpărătorii interesați de apartamentele din Capitală au la dispoziție cea mai variată ofertă de locuințe din care pot alege, dar și plătesc sume consistente pentru a deveni proprietari, conform Imobiliare.ro.

Unde mai găsești locuințe sub 50.000 euro în București

Prețul mediu solicitat pentru apartamentele scoase la vânzare în București, indiferent de vechimea imobilelor în care se află acestea, a ajuns la începutul lui 2024 la 1.634 euro/mp util, conform Indicelui Imobiliare.ro. Practic, cei care vor să cumpere o locuință plătesc acum cu 5% mai mult decât dacă ar fi luat decizia de achiziție în ianuarie 2023.

Oferta actuală include zone precum Aviației sau Unirii, unde garsonierele se vând cu aproape 90.000 de euro, dar și cartiere la nivelul cărora apartamentele cu 2 camere ajung să coste peste 200.000 euro, cum ar fi Herăstrău sau Aviatorilor-Kiseleff.

Proprietățile mai spațioase sunt, de multe ori, scoase la vânzare cu prețuri atât de mari încât puțini sunt cei care își permit să le cumpere. La limita de sus a ofertei găsim în zone precum Floreasca, Herăstrău sau Primăverii locuințe cu 3 camere pentru care trebuie să plătești, în medie, între 300.000 și 495.000 euro. Prețul celor mai scumpe apartamente din București scoase la vânzare pe Imobiliare.ro atinge, însă, la ora actuală pragul de 8 milioane de euro.

Grație ofertei variate, găsim în Capitală și cartiere cu prețuri mult mai accesibile. Acestea sunt localizate, în general, în sudul și în vestul orașului. Spre exemplu, un cumpărător va plăti 42.000 euro pentru o garsonieră în Militari, 53.000 euro pentru un apartament cu 2 camere în Ferentari și mai puțin de 75.000 euro pentru o locuință cu 3 camere în zona Giurgiului.

Cartierele din București unde găsești cele mai ieftine garsoniere

Cumpărătorii care au un buget limitat și vor să beneficieze de cele mai bune prețuri trebuie să-și îndrepte căutările spre arealul Militari-Gorjului-Lujerului-Uverturii. În medie, o garsonieră dintr-un bloc aflat aici poate fi achiziționată cu 41.950 euro, potrivit ofertei actuale analizate de Imobiliare.ro. Avantajul zonei îl reprezintă accesul la metrou și la magazine. Marele dezavantaj, în special pentru cei care circulă cu mașina personală, este dat de traficul intens de la orele de vârf.

Prețuri accesibile găsești și în zona Moșilor-Foișorul de Foc-Traian, o garsonieră putând fi cumpărată la începutul acestui an cu un preț mediu de 46.900 euro. Locuințele aflate aici dispun de o poziționare privilegiată prin apropierea față de centrul orașului, dar sunt situate în imobile vechi, care nu au fost păstrate de multe ori în cele mai bune condiții.

O altă variantă poate fi cartierul Apărătorii Patriei, unde locuitorii au acces la metrou, la hipermarketuri și au un mall în apropierea casei. O garsonieră poate fi cumpărată, în acest caz, cu 48.000 euro.

Cu un buget de până în 50.000 de euro, poți cumpăra o garsonieră și în zone precum Rahova, Pantelimon și Berceni.

Cartierele din București unde găsești cele mai ieftine apartamente cu 2 camere

Dacă vrei să cumperi o locuință cât mai ieftină în Capitală, trebuie să faci și unele compromisuri. Unul dintre acestea poate fi legat de zona în care se află proprietatea. La începutul acestui an, proprietarii și dezvoltatorii au scos la vânzare apartamentele cu 2 camere la cele mai accesibile prețuri în Ferentari. Plătești 53.000 de euro pentru o astfel de locuință.

Puțin mai la est, în zona Giurgiului, o proprietate similară se vinde cu 60.900 euro, în timp ce în arealul Militari-Gorjului-Lujerului-Uverturii prețul mediu solicitat pentru un apartament cu 2 camere crește la 63.000 euro.

locuințe
locuințe

Apartamentele intrate în piață, în ultimul timp, pe segmentul nou din Vitan-Bârzești au poziționat media zonei în jurul valorii de 66.000 euro. Marele avantaj al celor care se mută aici este apropierea de Delta Văcărești, o adevărată oază de verdeață. Găsești o serie de magazine mari la doi pași de casă, dar nu ai o legătură directă la rețeaua de transport prin subteran.

Cartierul Berceni din sectorul 4 se menține printre cele mai ieftine din București și în cazul cumpărătorilor interesați de apartamentele cu 2 camere, nu doar în cazul celor care vor să achiziționeze garsoniere. Prețul mediu solicitat de proprietari și dezvoltatori ajunge la 67.850 euro.

Vezi și: Schimbare majoră. Supermarketurile din România ar putea fi închise duminica

Urmărește Daily Business pe Google News
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult
Alte articole
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. „Drumul morții”, pe care se petrec cele mai multe accidente, va fi înlocuit
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. ...
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de validare, iar deputaţii vor depune jurământul
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de ...