- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Unde se plătește cea mai scumpă apă potabilă din România. De la 1 august au crescut tarifele

08 Aug, 17:54 • Preda Silvia
Unde se plătește cea mai scumpă apă potabilă din România. Prețurile diferă de la un județ la altul, dar și de la o regiune la alta.
Unde se plătește cea mai scumpă apă potabilă din România. De la 1 august au crescut tarifele

Situaţia tarifelor la apă şi canalizare la nivel naţional s-a modificat de la 1 august în mai multe localităţi din țară. Astfel, au crescut tarifele operatorii din Ilfov (Apă Canal), Galaţi si Orăştie, transmit autoritățile.

Tariful mediu la nivel naţional (apă + canal) este acum 12,82 lei/m3 (fără TVA).

Cele mai mari tarife (> 15 lei/m3 / cu +18% faţă de medie) sunt în Galaţi, Vaslui, Buzău, Ilfov (Apă Canal), Călăraşi, Iaşi, Mediaş şi Turda.

Tarifele la apă şi canalizare la nivel naţional

apa
Tarife apă potabilă

Cele mai mici tarife (< 10 lei/m3 / cu -24% faţă de medie) sunt în ANP, Aquatorontal (Timiş), Popești-Leordeni, Orăştie, ANB, Otopeni.

Citește și: Alertă de la Apele Române. Furnizarea de apă potabilă este restricţionată în 290 de localităţi

Apele Române au făcut, luna trecută, un anunț extrem de important, totodată punând accentul pe faptul că oamenii trebuie să folosească apa într-un mod rațional în această perioadă.

În contextul în care sute de localități din întreaga țară se confruntă cu dificultăți în furnizarea apei potabile din cauza debitelor scăzute înregistrate pe mai multe râuri, oficialii de la Apele Române au emis avertismente.

Cu prognozele extreme de temperatură anunțate de Administrația Națională de Meteorologie pentru următoarele săptămâni, autoritățile fac un apel către cetățeni să gestioneze rațional consumul de apă, asigurându-se că fiecare locuitor are acces la apă, cu prioritate pentru consumul uman.

Vezi și: Criză de apă potabilă în România din cauza caniculei! Semnalul de alarmă tras de Apele Române: „Oamenii să folosească raţional apa, astfel încât aceasta să ajungă tuturor”