- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Unele pensii vor fi plătite mai devreme! Anunțul-surpriză al Ministerului Muncii!

09 Oct, 20:20 • Bugiu ⁠Ana Maria
Pensiile din luna octombrie vor fi plătite în avans pentru toți pensionarii care primesc banii în conturi bancare, a anunțat Ministerul Muncii. Plata va fi efectuată pe 11 octombrie 2024.
Unele pensii vor fi plătite mai devreme! Anunțul-surpriză al Ministerului Muncii!

Pensiile aferente lunii octombrie vor fi plătite în avans pentru toți pensionarii care primesc banii în conturi bancare, a anunțat Ministerul Muncii. Plata va fi efectuată vineri, 11 octombrie, asigurându-le pensionarilor acces rapid la fonduri, potrivit Antena 3 CNN.

„Pensionarii vor primi mai devreme pensiile în conturi bancare. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale informează că pensiile aferente lunii octombrie vor fi virate în avans, vineri, 11 octombrie 2024, pentru toți pensionarii care primesc banii în conturi bancare”, a transmis ministerul, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Te-ar mai putea interesa și: Românii care a primit pensii mai mari după o eroare a CNPP rămân cu banii. Senatul a decis ca sumele primite în plus să nu fie returnate

foto: pensii

Unele pensii vor fi plătite mai devreme! Anunțul-surpriză al Ministerului Muncii!

Pensiile aferente lunii octombrie vor fi plătite în avans pentru peste 2,6 milioane de pensionari care primesc banii în conturi bancare, conform Ministerului Muncii. Plata va fi efectuată pe 11 octombrie. Noua lege a pensiilor a adus modificări importante, inclusiv un nou mod de calcul al pensiilor.

O schimbare este legată de pensionarii de invaliditate, care pot acum cumula pensia cu alte venituri, indiferent de gradul de invaliditate în care sunt încadrați, conform informațiilor oferite de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP).

Pensionarii din sistemul public de pensii pot cumula pensia cu alte venituri obținute din următoarele activități:

  • activități pentru care se datorează contribuţii de asigurări sociale, potrivit Codului fiscal
  • activități în calitate de prestator casnic, potrivit Legii nr. 111/2022, pentru care se datorează contribuţia de asigurări sociale, indiferent de nivelul veniturilor

O noutate este că, potrivit noii legislații, pensionarii de invaliditate pot cumula pensia cu alte venituri, indiferent de gradul de invaliditate în care sunt încadrați, conform avocatnet.ro. Astfel, este mai multă flexibilitate pentru persoanele cu dizabilități care vor să obțină venituri suplimentare.

Te-ar mai putea interesa și: Sistemul de pensii în schimbare! Ce bani va primi un pensionar cu peste 30 de ani de muncă?