Un program în valoare de 10 milioane de dolari, pentru formarea de competențe și experți în domeniul securității cibernetice a fost lansat, miercuri, de gigantul american Google. Programul se adresează studenților din opt țări europene, inclusiv din România, conform informațiilor transmise de Antena 3 CNN.
Programul European Cybersecurity Seminars al Google este primul de acest fel din Europa și a fost realizat și dezvoltat împreună cu European Cyber Conflict Research Incubator.
Compania americană susține că, prin acest program, studenții europeni pot fi încurajați să înceapă o carieră în domeniul securității cibernetice.
Te-ar putea interesa și: Cum a reuşit un inginer să transforme un singur produs într-un imperiu cu peste 15.000 de angajaţi şi afaceri de miliarde de dolari
„Securitatea cibernetică stă la baza a tot ceea ce facem la Google. Războiul din Ucraina ne-a arătat ce înseamnă un război total, inclusiv pe plan cibernetic, iar GSEC Málaga răspunde acestor noi provocări, va deveni un hub internațional de securitate cibernetică, cu experți europeni, specialiști din zona academică și profesioniști în domeniu.
Vom avea parteneriate cu organizații internaționale, vom aduna aici experți Google din toată lumea, pentru a dezvolta rapid soluții open source la amenințările cu care ne confruntăm.”, a declarat Kent Walker, President of Global Affairs la Google, conform Revista Biz.
În Uniunea Europeană se estimează că sunt 500.000 de profesioniști în domeniul securității cibernetice, un număr mic în comparație cu nevoile de pe piață.
„Universitățile pot solicita deja finanțare prin acest program, care își propune să ofere training în domeniul securității cibernetice pentru 1.600 de studenți în primii doi ani, care să ajute la protecția a 3.200 de organizații europene”, a mai spus Kent Walker.
Cele opt țări europene în care Google va sprijini și finanța programe universitare sunt România, Polonia, Spania, Ucraina, Franța, Germania, Grecia și Cehia. Înscrierile sunt deschise începând de miercuri.
Pe plan european este nevoie de cel puțin încă 500.000 de experți în securitatea cibernetică, în condițiile 43% din IMM-urile de pe continent au fost ținta unui atac de acest tip în ultimii doi ani, scrie sursa citată anterior.