- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Va apărea un nou CNP pentru români. Cum vor arăta în viitor cumpărăturile online

23 Jul, 08:36 • Bugiu ⁠Ana Maria
Ministerul Finanțelor va afla, prin intermediul Fiscului, tot ce vor cumpăra românii de pe internet. Un nou CNP, dar fiscal, își poate face apariția în viitor.
Va apărea un nou CNP pentru români. Cum vor arăta în viitor cumpărăturile online

Ministerul Finanțelor, prin intermediul Fiscului, va afla tot ceea ce cumpără în mediul online un român, urmând ca apoi să se inițieze anumite verificări, transmite Antena 3 CNN.

Te-ar putea interesa și: Cine poate merge direct la RAR cu buletinul? ITP-ul nu mai este obligatoriu

foto: cnp 

Românii vor mai avea de memorat încă un CNP, de data aceasta fiscal

Românii vor mai avea de memorat încă un CNP, dar fiscal, de data aceasta. Așa cum îi spune numele, noul Cod Numeric Personal fiscal va fi propriu, deținute de fiecare client care își face cumpărăturile online.

Și în prezent este nevoie de CNP atunci când ne facem cumpărăturile. Actualmente, atunci când se introduce o factură dintre comerciant și client, în sistemul e-Factura se folosește CNP-ul din buletin.

Însă, Ministerul Finanțelor anunță că dorește ca pe viitor să se folosească CNP-ul fiscal pentru a achiziționa produse, respectiv servicii în mediul online. Această mișcare le va permite să vadă întreg istoricul de cumpărături pe care le fac românii pe internet, transmite sursa citată.

Care sunt problemele care pot apărea în timp

Chiar dacă această metodă ar putea proteja datele personale ale clienților, experții fiscali spun că este posibil să intervină o problemă. În acest sens, chiar dacă nu va mai fi obligația clientului să introducă această factură, Ministerul Finanțelor va avea, totuși, un set de date personale ale clientului, care pot fi în viitor verificate de către FISC.

O problemă poate fi și metoda de soluționare a cazului mai sus explicat. Românii pot apela la cumpărăturile din străinătate pentru a se feri de aceste verificări, fapt care va afecta intens magazinele din mediul online din România. Urmările ar putea fi pierderea clienților sau chiar mai mult decât atât.

Te-ar putea interesa și: Amenzi pentru nerespectarea legii la tutun, alcool și energizante. Care sunt noile reglementări?