La Giurgiu va fi creată prima fabrică de hârtie specială ce va înlocui pungile de plastic, ca urmare a reglementărilor de la nivelul Uniunii Europene. Vladimir Cohn, afaceristul ce va ridica fabrica, precizează că producția va începe peste un an, la 25 noiembrie 2025, conform Economica.net.
Afaceristul susține că în perioada următoare vor începe angajările la Giurgiu, fiind nevoie de 100 de persoane foarte bine calificate pentru a porni fabrica. De asemenea, mai precizează că în următoarele șase luni de funcționare a fabricii, alte 100 de persoane vor fi angajate, astfel că se creează multe locuri de muncă.
Citește și : România dă startul mega-proiectului energetic. Reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă vor fi construite
„Pornirea fabricii de hârtie va necesita un minimum de 100 de persoane foarte bine calificate: IT-isti, ingineri mecanici, energeticeni, operatori. Pe parcursul următoarelor șase luni un număr de circa 100 de persoane vor fi angajate . La 1 ianuarie 2025 vom organiza întâlniri în zona Giurgiu cu persoane interesate și calificate să solicite poziții din schema de funcționare”, a precizat Vladimir Cohn pentru sursa citată.
Investiția de la Giurgiu va fi de 75 de milioane de euro, cu niște costuri anuale de întreținere care ating suma de 5 milioane de euro. Hârtia produsă va fi de tip kraft, iar producția proiectată este de 120.000 de tone pe an, începând cu 30 noiembrie 2025.
„Fabrica este proiectată să producă hârtie tip kraft pentru fabricarea pungilor din comerțul de retail și e-commerce, pentru înlocuirea plasticului din activitatea de retail sau reambalare. Producția a fost proiectată la circa 120.000 de tone pe an, cu începere de la 30 noiembrie 2025”, a mai susținut antreprenorul.
Citește și : Ce este interzis să depozitezi în spațiile comune ale blocului. Amenzile sunt uriașe
Întrebat de ce a ales acest oraș pentru a-și construi fabrica, afaceristul a precizat că a existat o analiză minuțioasă care a relevat că, în apropierea orașului București, Giurgiu este o locație care permite acces rapid la Capitală și la Port, dar care dispune și de terenuri și de alimentare cu electricitate și gaze.
„O cercetare în jurul orașului București a indicat Giurgiu ca o locație potrivită, cu disponibiltate de terenuri, alimentare cu electricitate și gaze naturale, proximitate de București, Portul Giurgiu fiind relativ bine echipat pentru transport de produse finite”, a declarat industriașul.