- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Va ninge 2 săptămâni în România. Accuweather anunță pe ce dată vin ninsorile și ce zone vor fi afectate

06 Oct, 09:42 • Bumbeneci Diana
Iarna vine mai devreme în România. Meteorologii Accuweather anunță zonele în care vor fi prezente ninsorile timp de două săptămâni.
Va ninge 2 săptămâni în România. Accuweather anunță pe ce dată vin ninsorile și ce zone vor fi afectate

Deși am ajuns abia în prima săptămână din a doua lună de toamnă, iarna își va face simțită prezența mai repede decât ne-am fi așteptat. Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza meteo și au anunțat că va ninge două săptămâni fără oprire în România!

În ultima perioadă, vremea pare că a luat-o razna. În unele zone, oamenii se confruntă cu temperaturi de vară, iar altele au fost măturate de ploi torențiale. După două furtuni îngrozitoare și inundații semnificative, meteorologii Accuweather au anunțat data la care va ninge în România.

Vezi și Meteo 6-8 octombrie. ANM anunță brumă, ceață și temperaturi deosebit de mici

ninsori
ninsori

În unele zone, ninsorile își vor face apariția mai repede decât ne-am fi așteptat. Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza meteo pentru perioada următoare și au anunțat că, în Predeal, va ninge două săptămâni fără oprire.

Luna noiembrie începe în Predeal cu soare și maxime de 12 grade Celsius, însă din data de 4 noiembrie vor începe precipitații serioase, iar temperaturile vor scădea semnificativ până la 4 grade Celsius.

În data de 7 noiembrie, își vor face apariția ninsorile în Predeal, iar precipitațiile se vor menține până la finalul lunii, cu câteva zile de pauză. Spre sfârșitul lunii, temperaturile minime se vor încadra între 0 și -6 grade Celsius, mai anunță meteorologii.

Prima zăpadă în România și-a făcut deja apariția

Prima zăpadă și-a făcut apariția în data de 15 septembrie, pe Transalpina. A nins la peste 1.900 de metri, iar șoferii au fost sfătuiți să își pregătească mașinile corespunzător pentru iarnă. Meteoplus a publicat imagini cu stratul gros de zăpadă care s-a așternut și a transmis un mesaj celor care vor să se aventureze pe aceste drumuri:

„Pe Transalpina, la peste 1900 m altitudine , în sectorul Dengherul -Cărbunele, stratul de zăpadă căzut se apropie de 5 cm iar vizibilitatea este redusa din cauza ceței. Conducătorii auto care vor sa traverseze Transalpina peste masivul Parang sunt sfătuit sa renunțe sau sau sa fie pregătiți pentru drum în condiții de iarna . Temperaturile sunt scăzute și se vor forma sectoare de polei , zăpadă înghețată și gheață.”

Citește și:Cod galben de vijelii în jumătate din țară: ANM anunță zonele afectate de ploi torențiale

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult