- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Val de concedieri la firma unui mare producător de echipamente auto din România. Decizia radicală care a lăsat o mulțime de angajați fără locuri de muncă

31 May, 20:33 • Fundeanu Madalina
O mulțime de angajați români au rămas fără locuri de muncă. Val de concedieri în urma deciziei unui mare furnizor de echipamente auto de a-și închide firma din țara noastră
Val de concedieri la firma unui mare producător de echipamente auto din România. Decizia radicală care a lăsat o mulțime de angajați fără locuri de muncă

Concedieri peste concedieri în România. Un mare furnizor de echipamente auto a hotărât să închidă firma din țara noastră. Ca urmare a acestei decizii, toți angajații vor rămâne fără locuri de muncă. Acest lucru face parte dintr-un proces amplu de optimizare a costurilor, conform Bugetul.ro.

Val de concedieri în urma deciziei unui mare furnizor de echipamente auto de a-și închide firma din țara noastră

Compania franceză PO Lighting Systems, o parte a grupului furnizor de piese și software auto OPmobility (fostul Plastic Omnium) a decis încheierea activității firmei Plastic Omnium Lighting Systems din orașul Iași. Urmările sunt grave, căci toți angajații companiei vor rămâne fără locuri de muncă.

Conform datelor oficiale publicate pe site-ul Ministerului Finanțelor, compania a fost înființată în anul 2022, iar pe atunci avea o cifră de afaceri de 7,6 milioane de lei și un profit de 460.000 lei. Doar 43 de angajați lucrau în această companie.

Ai mai putea citi: Concedieri masive la o mare companie din sectorul IT românesc. Peste 650 de angajați rămân fără siguranța zilei de mâine

concedieri
concedieri

Începând de luna trecută, furnizorul francez de echipamente auto OPmobility a emis un avertisment conform căruia producătorii de vehicule electrice vor întâmpina probleme serioase. Situație neplăcută s-a produs după ce mai mulți clienți au început să evite modelele prea scumpe.

Prin urmare, compania franceză a decis să închidă activitatea Mobility Lighting din Iași. Mai mult de atât, societatea Plastic Omnium Lighting Systems va fi dizolvată. De asemenea, toate posturilor vor fi desființate, urmând să aibă loc concedieri masive în rândul muncitorilor.

„Mulți dintre clienții noștri pierd cote de piață sau au volume care sunt sub așteptările lor. Unii dintre clienții noștri reduc prețurile vehiculelor lor pentru că sunt prea scumpe. Mulți dintre clienții noștri au întârzieri de producție”, a declarat directorul general Laurent Favre, în luna aprilie a acestui an.

OPmobility se ocupă cu producerea de echipamente auto, cum ar fi bare de protecție, module frontale și sisteme de iluminat. Compania franceză furnizează aceste echipamente către marii producători de automobile, inclusiv Tesla, dar și producătorilor de camionete, camioane, trenuri și avioane.

În următorii cinci ani, OPmobility are în plan să își dubleze veniturile în SUA. De curând, compania din Franța a inaugurat o fabrică în Austin, Texas. Mai mult de atât, după ce a câștigat o comandă de hidrogen în SUA, acum vrea să investească într-o unitate de producție în Michigan. Totodată, OPmobility construiește noi instalații în India și China.

Vezi și: Firmele din România care nu respectă o lege importantă riscă amenzi usturătoare! Schimbări majore de la 1 iunie